Uručene diplome najboljima na Olimpijadi znanja 2018. - Volim Podgoricu

Uručene diplome najboljima na Olimpijadi znanja 2018.

Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Predrag Miranović svečano je uručio diplome i simbolične nagrade  za 74  najuspješnija takmičara Olimpijade znanja.

Nagrađeni su osnovci i srednjoškolci sa najboljim rezultatima u znanju iz matematike, fizike, biologije, hemije i programiranja.

Redovi profesor PMF-a dr Borko Vujičić, koji je bio uključen u organizaciju Olimpijade znanja, kazao je da je današnja svečanost završni čin u djelatnosti Fakulteta koja traje od početka marta.

„U organizaciji takmičenja učestvuje preko 40 profesora i saradnika Prirodno-matematičkog fakulteta jer, kada se uzme u vidu broj razreda i predmeta, realizuje se 26 paralelnih takmičenja“, kazao je profesor Vujičić.

Komisije, dodaje on, zajednički sastavljaju zadatke vodeći računa o zadacima koji su bili prošle godine.

Prema mišljenju Vujičića, ove godine je manje učenika nego prošle godine, što je uočljivo na  matematici u osnovnoj školi.

Uspjeh je, dodaje on, bolji nego prethodnih godina, naročito u Gimnaziji, s tim što, napominje, po pitanju uspjeha treba biti oprezan, jer on zavisi od izbora zadatka i pripremljenosti za određenu oblast.

Profesor Vujičić se zahvalio profesorima srednjih i osnovnih škola koji su posvetili vrijeme u pripremanju đaka u takmičenjima.

Đacima takmičarima je poručio da je važnije nadmetati se sa samim sobom a ne sa drugima, te da su takmičenja povod za druženja i povezivanja generacija koje će jednog dana preuzeti razvoj Crne Gore.

Spisak nagrađenih učenika je dat u prilogu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com