VJEROVALI ILI NE?! Mundijal na TVCG u HD rezoluciji! - Volim Podgoricu

VJEROVALI ILI NE?! Mundijal na TVCG u HD rezoluciji!

Gledaoci TVCG od srijede 20. juna sve sadržaje i prenose utakmica sa Mundijala moći će da prate u HD rezoluciji na posebnom, testnom, Trećem kanalu.

To je, kako je saopštio urednik Sportske redakcije TVCG, Đorđe Kustudić, obezbijeđeno uz veliki napor sektora tehnike i menadžmenta Javnog servisa.

“Ključna stvar je nešto što se od nas očekuje 15 godina, da smo velikim naporima tehnike i menadžmenta uspjeli da obezbijedimo da će od srijede 20. juna na testnom kanalu, dakle ne na Prvom ili Drugom, već posebnom, Trećem kanalu, gledaoci moći da vide kompletan program Svjetskog prvenstva u HD rezoluciji. Dakle, svi prenosi i utakmice na tom programu, od 20. juna, moći će da se prate u HD rezoluciji. Konačno da skinemo malo mrene, kako kažu naši gledaoci”, rekao je Kustudić.

Podsjećamo, u Rusiji danas počinje 21. Svjetsko prvenstvo u fudbalu, a sve utakmice, osim na kanalima TVCG, moći ćete da gledate i na Portalu RTCG.

Prva utakmica Mundijala počeće u 17 sati na stadionu Lužnjiki u Moskvi, između domaćina Rusije i Saudijske Arabije, a pola sata ranije počeće svečana ceremonija otvaranja šampionata.

Titulu prvaka svijeta brani Njemačka (Beta/AP)

Ovogodišnji Mundijal igraće se u 11 gradova i trajaće do 15. jula, kada je za 17 sati zakazano finale u Moskvi.

Na Mundijalu u Rusiji će se prvi put u istoriji Svjetskog prvenstva koristiti video tehnlogija VAR.

Titulu prvaka svijeta brani Njemačka.

Podsjećamo, Svjetsko prvenstvo biće peto koje će RTCG samostalno prenositi, nakon Francuske 1998, Južne Koreje i Japana 2002, Južne Afrike 2010. i Brazila 2014.

TVCG će direktno prenositi 63 od 64 utakmice, jedino će meč Panama-Tunis 28. juna ići u reprizi, jer će košarkaški duel Crne Gore i Bjelorusije u kvalifikacijama za Mundobasket biti prioritet.

Portal RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com