Za tri mjeseca 125 novih NVO - Volim Podgoricu

Za tri mjeseca 125 novih NVO

Ministarstvo javne uprave za prva tri mjeseca ove godine pripremilo je 24 mišljenja na nacrte i predloge zakona i drugih propisa kojima se uređuje sistem državnih organa i posebni upravni postupak, navodi se u Izvještaju o radu za prvi kvartal ove godine Ministarstva javne uprave.
– Dato je 67 stručnih mišljenja po zahtjevima ministarstava, fizičkih i pravnih lica, drugih institucija i pojedinaca. Donijeto je 41 rješenje po žalbi, dva rješenja o izvršenju presude i pripremljena 15 odgovora na tužbe. Kada je u pitanju upravni i inspekcijski nadzor, koji obavlja osam upravnih inspektora, a čijim radom je koordinirala sekretarka ministarstva u toku izvještajnog perioda izvršeno je ukupno 259 inspekcijskih nadzora, od čega: 25 redovnih, 223 vanredna i 11 kontrolnih nadzora – piše u izvještaju.
Dodaje se da su upravni inspektori postupali po 474 predstavki i da je primljeno u rad 259.

– U segmentu registracije nevladinih organizacija donijeta su ukupno 191 rješenja, od kojih 125 o upisu u Registar NVO, 59 o promjeni činjenica o kojima se u Registru vodi evidencija i dva rješenja o brisanju NVO iz Registra U izvještajnom periodu, pristiglo je 54 zahtjeva za slobodan pristup informacijama od čega su: 12 usvojena, 28 odbijena, sedam djelimično usvojena, pet obavještenja, dok za dva zahtjeva nijesmo bili nadležni – piše u izvještaju.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com