OD 1. JULA VOZOVI BAR – BEOGRAD, NEĆE STIZATI NA STANICU KOJU POZNAJEMO: Glavne stanice neće biti, a evo gdje će putnici silaziti - Volim Podgoricu

OD 1. JULA VOZOVI BAR – BEOGRAD, NEĆE STIZATI NA STANICU KOJU POZNAJEMO: Glavne stanice neće biti, a evo gdje će putnici silaziti

Vjerovatno je veoma mali broj starijih stanovnika Crne Gore koji, makar jednom, nisu u ranu zoru, nakon putovanja noćnim vozom Bar – Beograd iskoračili, pomalo mamurni, na Glavnu željezničku stanicu Beograd, popili kuvanu kafu i onda Balkanskom uzbrdo, ka svojoj destinaciji – fakultet, utakmica, rodjaci, posao…

Od 1. jula, Glavna željeznička stanica Beograd će biti – istorija, a punici iz Crne Gore za Beograd i obratno će se ukrcavati i iskrcavati na Topčideru.

“Infrastruktura železnice Srbije” najavila je da će od 1. jula ove godine u potpunosti obustaviti željeznički saobraćaj u Glavnoj željezničkoj stanici Beograd, kao i na pruzi Beograd Glavna stanica – Pančevački most, što je šest mjeseci ranije nego što je projektom bilo predviđeno, javlja Tanjug.

To znači da se od 1. jula ukida željezničko službeno mjesto Beograd Glavna stanica i u potpunosti obustavlja željeznički saobraćaj na području Savskog amfiteatra.

Radovi na izmještanju infrastrukturnih željezničkih kapaciteta iz stanice Beograd i sa područja Savskog amfiteatra realizuju se brže od planiranog, navodi se u saopštenju “Infrastrukture železnice Srbije”.

U skladu sa tim, željezničke kompanije “Srbija Voz” i “Infrastruktura železnica Srbije” uvode novu organizaciju putničkog željezničkog saobraćaja u beogradskom čvoru.

Međunarodni voz na relaciji Subotica – Bar – Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz željezničke stanice Subotica u 16.45 sati preko Beograd Centra i obratno.

Prema toj organizaciji, međunarodni vozovi za prevoz putnika, koji su planirani da saobraćaju između Beograda i Bara, od 16. juna polaziće iz željezničke stanice Topčider ka Crnoj Gori i iz Bara dolaziti u željezničku stanicu Topčider. To znači da će od 16. juna iz željezničke stanice Topčider polaziti međunarodni dnevni voz za Bar u 09.21 sati, kao i večernji voz u 21.21 sati.

Međunarodni voz na relaciji Subotica – Bar – Subotica, koji kreće od 19. juna, saobraća iz željezničke stanice Subotica u 16.45 sati preko Beograd Centra i obratno.

Osim vozova između Srbije i Crne Gore, od 1. jula svi međunarodni vozovi saobraćaće do željezničke stanice Beograd Centar, koja će biti i polazna stanica ovih vozova u suprotnom smjeru. Riječ je o dva voza iz Budimpešte, kao i po jednom vozu iz Beča, Ljubljane, Ciriha, Soluna i Sofije do Beograda i iz glavnog grada Srbije za Mađarsku, Austriju, Sloveniju, Švajcarsku, Grčku i Bugarsku.

Za vozove u unutrašnjem putničkom željezničkom saobraćaju, koji su do sada saobraćali preko Glavne željezničke stanice Beograd, od 1. jula godine polazna i dolazna stanica biće Beograd Centar u Prokopu.

 

1 komentar

  1. Hey this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com