Home / NOVOSTI / Hronika / Policija pronašla skoro 39 kg DROGE!

Policija pronašla skoro 39 kg DROGE!

  

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge sprovode kriminalističku obradu u predmetu koji se odnosi na zaplenu 38,8 kilograma kokaina a koji su sinoć u kontejneru u Luci Bar otkrili službenici Uprave carina.

Službenici Uprave carina su naime praškastu materiju koju su otkrili a za koju se sumnja da je opojna droga kokain, tačnije 32 pakovanja sa ovom materijom za koja se prvobitno pretpostavljalo da su teška od po jedan kilogram, predali policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja. Ova pakovanja su iz Ekvadora, preko Malte, u kontejneru pristigla u Luku Bar. Preliminarnom analizom i mjerenjem ovih 32 pakovanja, koji su potom izvršeni u policiji, utvrđeno da se u ovim pakovanjima nalazi opojna droga kokain, te da je ukupna bruto težina pakovanja 38.800 grama.

Policijski službenici su do sada uzeli izjave od više lica. U koordinaciji sa nadležnim tužiocem policijski službenici sprovode dalje policijsko – tužilačke aktivnosti u ovom predmetu, usmjerene na identifikovanje lica koja su uputila pošiljku sa kokainom, kao i lica koja je trebalo da je preuzmu radi daljeg neovlašćenog stavljanja u promet.

Službenici Uprave policije će dalje aktivnosti, osim sa drugim nadležnim organima na našoj teritoriji, preduzimati i u saradnji sa bezbjednosnim službama drugih država.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *