SVEMOĆNI RONALDO ZAUSTAVIO FURIJU: Het-trik Kristijana za remi Portugala i Španije - Volim Podgoricu

SVEMOĆNI RONALDO ZAUSTAVIO FURIJU: Het-trik Kristijana za remi Portugala i Španije

Fudbalske reprezentacije Portugala i Španije odigrale su večeras u Sočiju neriješeno 3:3, u utakmici prvog kola Grupe B na Svjetskom prvenstvu.

Portugal je poveo u četvrtom minutu golom Kristijana Ronalda iz jedanaesterca, a izjednačio je Dijego Kosta u 24. Novo vodjstvo Portugalu Ronaldo je donio golom u 44. minutu, a ponovo je izjednačio Kosta u 55. minutu. Španija je povela golom Nača u 58. minutu, a bod evropskom prvaku donio je Ronaldo, golom iz slobodnog udarca u 88. minutu.

U prvoj utakmici u Grupi B, Iran je ranije danas pobijedio Maroko sa 1:0.

Španiju je sa klupe predvodio Fernando Jero, koji je prije dva dana zamijenio Djulena Lopetegija, koji je dobio otkaz.

Aktuelni šampion Evrope Portugal poveo je u četvrtom minutu golom Ronalda iz penala, koji je dosudjen nakon što je na njega startovao Načo. Ronaldo je poslao golmana Davida De Heu u suprotnu stranu i postigao gol, čime je postao četvrti igrač u istoriji koji je postigao golove na četiri svjetska prvenstva.

Prije njega to su učinili Uve Zeler, Pele i Miroslav Klose.

Španija je zaprijetila u 10. minutu kada je Silva bio neprecizan iz poluvoleja posle dodavanja Koste. U 21. minutu Portugal je dobro krenuo u kontranapad, Ronaldo je prošao po lijevoj strani, ali se umjesto da šutira odlučio se za dodavanje do Gedeša Hedesa, koji se nije dobro snašao.

Španci su izjednačili tri minuta kasnije. Kosta je uzeo loptu u duelu sa Pepeom, oslobodio se dvojice protivničkih igrača i postigao gol. Portugalci su smatrali da je Kosta napravio prekršaj nad Pepeom, ali je posle pregledanog snimka priznat gol.

Ekipa Fernanda Jera mogla je da povede u 26. minutu, kada je Isko pogodio prečku, ali je lopta pala na gol liniju. Španija je posle toga preuzela inicijativu, ali je Portugal postigao gol minut prije kraja prvog poluvremena.

Ronaldo je šutirao sa ivice šesnaesterca, a De Hei je lopta prošla kroz ruke i otišla u mrežu.

U 55. minutu Španija je izjednačila, posle centaršuta Silve, Serhio Buskec je loptu spustio glavom pred sam gol, gdje je Kosta sačekao i poslao u mrežu. Tri minuta kasnije Španija je povela lijepim golom Nača, koji je šutirao sa ivice šesnaesterca. Lopta je pogodila stativu i odbila se u mrežu, pa se Načo na neki način iskupio za napravljeni penal na početku utakmice.

U 71. minutu dobru šansu propustio je Kosta, pošto je posle dobre kombinacije Silve i Djordija Albe, šutirao pored gola.

Pike je u 87. minutu napravio prekršaj nad Ronaldom i dosudjen je prekršaj, a kapiten Portugala je postigao gol sa 20-ak metara iz slobodnog udarca, nakon što je prebacio živi zid.

To je bio Ronaldov 51. het-trik u karijeri.

Do kraja utakmice nije bilo šansi, pa su jedni od najvećih favorita za osvajanje turnira osvojili po bod i nalaze se iza prvoplasiranog Irana na tabeli.

U drugom kolu u Grupi B, Portugal će 20. juna igrati protiv Maroka, a Španija protiv Irana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com