ČIJI JE PRONAĐENI KOKAIN? Neprimjereno povezivanje kompanije ,,VOLI” sa drogom… - Volim Podgoricu

ČIJI JE PRONAĐENI KOKAIN? Neprimjereno povezivanje kompanije ,,VOLI” sa drogom…

Više državno tužilaštvo započelo je izviđaj u postupku zapljene 38,8 kilograma kokaina, koji su preksinoć u kontejneru u Luci Bar otkrili službenici Uprave carina.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom inicijative Uprave policije – CB Bar, koja je dostavljena ovom tužilaštvu, za donošenje naredbe za hemijsko vještačenje praškaste supstance bijele boje, za koju se pretpostavlja da je opojna droga kokain, koja je pronađena u jednom kontejneru u Luci Bar, kao i za DNK vještačenje izuzetih tragova, a koje naredbe za predmetna vještačenja su od strane tužilaštva donijete i dostavljene Forenzičkom centru Danilovgrad”, saopšteno je iz tužilaštva.

Izjave su uzete od mnogih, pa i od vozača kamiona u kojem je pronađen kokain, ali osumnjičenih za sada nema.

“U koordinaciji sa nadležnim tužiocem policijski službenici sprovode dalje policijsko – tužilačke aktivnosti u ovom predmetu, usmjerene na identifikovanje lica koja su uputila pošiljku sa kokainom, kao i lica koja je trebalo da je preuzmu radi daljeg neovlašćenog stavljanja u promet”, saopšteno je iz UP.

Službenici Uprave carina su preksinoć pronašli 32 pakovanja kokaina, koja su iz Ekvadora, preko Malte, u kontejneru za prevoz banana, pristigla u Luku Bar.

“Službenici Uprave policije će dalje aktivnosti, osim sa drugim nadležnim organima na našoj teritoriji, preduzimati i u saradnji sa bezbjednosnim službama drugih država”, piše u saopštenju policije.

Iz Privredne komore je saopšteno da se crnogorskoj javnosti neprimjereno i indirektno implicira povezanost kompanije Voli sa zaplijenjenom pošiljkom narkotika na području barske luke, te da mediji puste nadležne da odrade svoj posao.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com