Elektroprivreda vlasnik Rudnika uglja - Volim Podgoricu

Elektroprivreda vlasnik Rudnika uglja

Elektroprivreda Crne Gore od juče je većinski vlasnik Rudnika uglja iz Pljevalja, odlučila je Komisija za tržište kapitala, nakon što je vijeće Privrednog suda preinačilo privremenu mjeru o zabrani prodaje akcija pljevaljske kompanije, piše Pobjeda.

“Utvrđuje se da je na dobrovoljnu javnu ponudu EPCG u postupku preuzimanja Rudnika uglja prijavljeno 4,9 miliona akcija sa pravom glasa u Rudniku uglja, čime je postupak preuzimanja okončan”, navodi se u rješenju Komisije.

Obavezali su Centralnu depozitarnu agenciju da u roku od tri radna dana od prijema rješenja plati svim akcionarima koji su prihvatili ponudu EPCG. I novi vlasnik rudnika je obavezan da u roku od 15 dana raspiše novu javnu ponudu kojom će isplatiti preostale vlasnike Rudnika po istoj cijeni po kojoj je završeno ovo preuzimanje, odnosno po 6,4 eura.

EPCG je deponovala 30 miliona eura za ovu transakciju kod CDA još polovinom aprila, kad je Komisija donijela rješenje o odobrenju dobrovoljne javne ponude za preuzimanje Rudnika uglja. Do početka maja svi zainteresovani prodavci su dostavili svoju ponudu.

Tri dana pošto je sudija Privrednog suda Nataša Bošković 4. maja izrekla prvu privremenu mjeru zabrane prodaje akcija, sa obrazloženjem da bi to nanijelo nenadoknadivu štetu, EPCG je obavijestila Komisiju o rezultatima javne ponude.

Potom 25. maja tročlano vijeće sudija Privrednog suda ukida privremenu mjeru i vraća predmet sudiji Bošković da ispravi nezakonitosti u prvobitnoj odluci, a tri dana kasnije ona donosi rješenje-po kojem je promet akcijama ponovo zabranjen do okončanja spora po tužbi manjiinskog akcionara EPCG Vasilija Miličkovića, odnosno njegove kompanije M&V.

Najnovija odluka tročlanog vijeća Privrednog suda u sastavu predsjednik Ivan Kovačević, Miodrag Anđelić i sudija izvjestilac Nataša Sekulić donesena je juče. Njome se preinačava rješenje sudije Bošković od 28. maja tako što se njen prijedlog o zabrani prodaje akcija odbija kao neosnovan.

Nalaže se CDA i Komisiji za tržište kapitala da izbrišu upis rješenja sudije Bošković iz centralnog i registra emitenata.

Pobjeda

1 komentar

  1. obviously like your web-site however you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to tell the reality however I’ll certainly come again again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com