Francuska uz sreću do pobjede - Volim Podgoricu

Francuska uz sreću do pobjede

Francuska je Mundijal otvorila pobjedom, ali pokazala brojne slabosti, igru nedostojnu jednog od favorita za titulu.

Golom Grizmana iz penala, prvog u istoriji svjetskih prvenstava koji je “dosudio” VAR (video-assistant referee), te slučajnim i srećnim pogotkom Pogbe, “trikolori” su savladali Australiju 2:1.

U utakmici koja je donijela borbu, a ne fudbalsku klasu, Australijanci su imali “samo” manje sreće od rivala, to je bila jedina razlika…

Francuska je počela agresivno, Kilijan Mbape pokazao klasu na početku meča, ali kako je vrijeme odmicalo njihova igra je “izgubila smisao”.

Nije bilo mirnoće sa loptom u nogama, Australijanci su se dobro postavili, uveli meč u ritam kakav odgovara inferiornijoj ekipi – sa mnogo duela, dugih lopti, skokova…

Čak su imali i najbolju šansu u prvom dijelu. Ljoris je, međutim, sjajnom intervencijom iz donjeg lijevog ugla izvadio loptu koju je skrenuo Toliso.

Kada je, međutim, Francuska pobvela u 58. minutu, nakon istorijskog trenutka na Svjetskim prvenstvima i prvog dosuđenog penala upotrebom video-tehnologije, koji je u gol pretvorio Antoan Grizman, izgledalo je da će favorit, ipak, prelomiti meč u svoju korist.

Četiri minuta kasnije sve je na početak vratio Umtiti. Neobjašnjivo je i bespotrebno igrao rukom pred svojim golom, a Mile Jedinak sa bijele tačke poravnao.

Iako nisu pokazali nisu pokazali timski kvalitet za reakciju, a vrijeme isticalo bez pravog pritiska, “trikolori” su slučajnim golom Pogbe stigli do tri boda.

To je i jedina, doduše i najvažnija, dobra strana francuske ruske premijere…

Vijesti

2 komentara

  1. Hey, I simply hopped over for your website by means of StumbleUpon. Now not one thing I’d in most cases read, but I appreciated your emotions none the less. Thanks for making one thing price reading.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com