SDT dvije godine vaga o pola miliona eura - Volim Podgoricu

SDT dvije godine vaga o pola miliona eura

Ni nakon dvije godine Specijalno državno tužilaštvo (SDT) nije istražilo da li je kompanija Geomont, Đorđa Pavlovića, zakonito dobila posao gradnje puta u Bečićima.

Iz SDT-a, na čijem čelu je Milivoje Katnić, “Vijestima” je odgovoreno da je u tom predmetu izviđaj i dalje u toku.

To tužilaštvo u aprilu 2016. godine iz Opštine Budva izuzelo je dokumentaciju o tom poslu vrijednom 500.000 eura, jer je navodno bez sprovedene tenderske procedure dodijeljen Pavlovićevoj firmi.

Njegova firma bila je zadužena za gradnju 130 metara ulice S 42 u Bečićima, na skretanju ka hotelu The Queen of Montenegro.

Pavlović je hapšen u avgustu 2015. godine, zbog sumnje da je član budvanske kriminalne grupe koja je oštetila lokalnu kasu za više desetina miliona eura.

Specijalnim tužiocima priznao je da je kao član komisije za procjenu vrijednosti izvedenih radova koncertnog platoa na Jazu svjesno pomogao da se kasa Opštine Budva “olakša” za 2.739.218 eura.

U nagodbi koju je potvrdio Viši sud piše da je u januaru 2008. godine umišljajno pomogao tadašnjem predsjedniku Opštine Budva Rajku Kuljači i njegovom potpredsjedniku Lazaru Rađenoviću, da na štetu Opštine pribave korist preduzeću Branislava Gugija Savića – Gugi komerc.

Pavlović je naveo da je službeni položaj zloupotrijebio na nagovor Savića.

Plato na Jazu građen je 2007. uoči gostovanja “Rolingstonsa“ u zaleđu plaže i koštao je gradski budžet 6,7 miliona eura.

Priznao je i da je isto učinio obavljajući poslove projektantskog nadzora na građevinskim radovima na izgradnji saobraćajnice sa četiri trake od Pošte do Sajma, koje je izvodila Savićeva kompanija.

Tvrdio je da prvobitno nije htio da potpiše zahtjev Savića za prvu privremenu situacju, ali da mu je on saopštio „rekli su mi opštinari da potpišeš“, predstavljajući mu da su to rekli rukovodioci opštine.

Isto je uradio nekoliko puta, ovjeravajući dokumentaciju o izvršenim radovima, u kojoj su unijeti neistiniti podaci o količinama izvršenih radova i njihovoj stvarnoj vrijednosti, a da prethodno nije izvršio uvid u izvedene radove na samom gradilištu po vrsti i količini, niti je izvršio kontrolu građevinske dokumentacije, građevinskog dnevnika, građevinske knjige, revidiranog glavnog projekta i drugu građevinsku dokumentaciju.

Sa tužiocima se nagodio da zbog malverzacija u ta dva predmeta odleži godinu dana u zatvoru.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com