UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI: Dječak pokušao da siluje učenicu u dvorištu? - Volim Podgoricu

UŽAS U OSNOVNOJ ŠKOLI: Dječak pokušao da siluje učenicu u dvorištu?

Četrnaestogodišnji dječak prije desetak dana je u dvorištu OŠ “Dositej Obradović” u Smederevu navodno pokušao da siluje učenicu sedmog razreda ove škole, saznaje Kurir.

– To se desilo u školskom dvorištu. Priča se među učenicima da je taj dječak skidao helanke djevojčici, pokušavajući da je siluje. Sada su svi roditelji u strahu. Policija je uzela izjave i snimak kamera – požalio se redakciji Kurira uznemireni roditelj čije dijete pohađa ovu ustanovu i insistirao na tome da ostane anoniman kako svoje dijete ne bi izložio mogućim neprijatnostima.

Dijana Ćetković, direktorka OŠ “Dositej Obradović”, rekla je za ovaj list list da je na tužiocu da procijeni da li je to bio pokušaj silovanja ili ne.

– Ne mogu davati informacije dok se postupak ne završi. Prava naše učenice su bila ugrožena, došlo je do incidenta, a odmah po saznaju smo odreagovali. Njoj nisu skinute helanke, on je pokušao, povukao je i ona ih je vratila nazad. Tada je bila završena nastava, još je bio dan, domar je obilazio dvorište i uočio da se nešto čudno dešava. Odmah je izletio napolje i taj dječak je pobjegao – objašnjava Ćetkovićeva.

Prema njenim riječima, djevojčica je ostala u dvorištu nakon nastave, a srećom, tu su bila i dva druga.

– Mi smo odmah obavijestili policiju. Škola ima video-nadzor, odreagovali smo, pregledali snimak, pozvali roditelje i identifikovali smo tog dječaka koji je ugrozio prava našoj učenici. Inače, on nije učenik naše škole. Jeste sedmi razred, ali ne pohađa našu ustanovu. U školu ne može svako da uđe, ali nažalost, on je uspeo da prođe kroz taj đački ulaz – navodi direktorka škole.

Ona dodaje da se djevojčica oseća dobro i da se svakodnevno s njom vode razgovori.

– Policija će da ispita da li se oni odranije poznaju, da li je to bila šala ili šta. Meni nije izgledalo kao šala, ali nisam ja pozvana da to procenjujem. Obavljeno je sve što je do nas – zaključuje Ćetkovićeva.

Kurir.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com