KRVAVO VEČE U SKOPLJU: Povrijeđeno sedam policajaca, privedeno troje demonstranata! - Volim Podgoricu

KRVAVO VEČE U SKOPLJU: Povrijeđeno sedam policajaca, privedeno troje demonstranata!

Najmanje sedam policajaca povrijeđeno je večeras u nasilnim protestima ispred zgrade makedonskog Sobranja u Skoplju, dok su tri osobe privedene.

 Kako se navodi, intervenisala je i Hitna pomoć zbog povrijeđenih osoba. Zasad, međutim, nema informacija koliko je ljudi povrijeđeno. Medicinski tim je reagovao po zahtjevu policije. Makedonska agencija je izvijestila da je policija suzavcem rastjerala nasilne demonstrante ispred Sobranja.

Učesnici demonstracija u Skoplju, koji se protive potpisivanju sporazuma Grčke i Makedonije o imenu bivše jugoslovenske republike, zasuli su šok bombama, pirotehničkim sredstvima i kamenjem policiju koja je uzvratila suzavcem.

Protesti, organizovani preko društvenih mreža, održani su zbog nezadovoljstva sporazumom o rješavanju grčko-makedonskog spora oko imena. Okupljeni građani su pokušali nasilno da probiju kordon policije i uđu u zgradu parlamenta.

Oni su uzvikivali:”Makedonija, ne damo ime” i pjevali patriotske pjesme. Grčka i Makedonija potpisale su sporazum po kome će novo ime bivše jugoslovenske republike biti Republika Sjeverna Makedonija.

 

Sloboden pečat

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com