NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Pijan vozio 220/h i ubio rodjenu braću i njihove kolege, djeca izgubila majku - Volim Podgoricu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Pijan vozio 220/h i ubio rodjenu braću i njihove kolege, djeca izgubila majku

U stravičnom sudaru koji se dogodio prekjuče oko 23 sata na putu Čačak-Mrčajevci kod mjesta Mojsinje poginula su rođena braća Petar (24) i Milija Paunović (21) iz Bumbarevog Brda kod Kragujevca, Bojan Lazović (24) i Ivana Joković (33) iz sela Bresnica kod Čačka!

Petar Paunović, bio za volanom Petar Paunović je bio za volanom “audija”, Foto: facebook

Teške povrede su zadobile Jelisaveta Stanojević (28) i Gordana Simić (36), obe iz Mrčajevaca, a lakše je povrijeđen vozač „juga” Dejan Janković (33).

Bojan Lazović je bio sin jedinacBojan Lazović je bio sin jedinac, Foto: facebook

Policija je uhapsila Nenada Jevtovića (39) iz okoline Čačka zbog sumnje da je pod uticajem alkohola izazvao nesreću, koja je odnijela četiri mlada života. Njemu je prilikom alko-testiranja nađeno 1,2 promila alkohola u krvi.

Ivana Joković je iza sebe ostavila dvoje male deceIvana Joković je iza sebe ostavila dvoje male dece, Foto: facebook

Kako saznajemo, do nesreće kakva se ne pamti u tom kraju došlo je, kako se sumnja, kada je Jevtović vozeći „škodu“ čačanskih registarskih oznaka uslijed neprilagođene brzine sustigao i otpozadi udario „juga“ koji se kretao ispred njega u istom smjeru.

Od siline udarca „škoda” je naglo prešla u suprotnu, lijevu kolovoznu traku, pa se zatim zakucala u „audi“ kragujevačke registracije koji mu je dolazio u susret, u kojem su bila braća Paunović, Lazović, Ivana Joković i dvije povrijeđene.

Mesto nesreće u Mojsinju kod ČačkaMjesto nesreće u Mojsinju kod Čačka, Foto: Glas zapadne Srbije

„Audi“, kojim je upravljao Petar Paunović, od siline udara je sletio u kanal, dok se „škoda“ okrenula na kolovozu i ponovo udarila u „juga“, koji je sletio s puta i udario u metalnu ogradu. Petar Paunović i Bojan Lazović ostali su na mjestu mrtvi, dok su Milija Paunović i Ivana Joković izdahnuli u bolnici.

Kobne večeri Petar je došao po ostale da ih odveze kući. Petoro od njih, izuzev Petra i vozača „juga”, bilo je zaposleno u preduzeću za preradu papira „Kamelija“ u Donjoj Trepči i vraćali su se kućama iz druge smjene, prenio je „Glas zapadne Srbije“.

Tuga se juče nadvila nad Bumbarevo Brdo, selo u kojem su živela braća Paunović. Njihovi otac Nebojša i majka skrhani su bolom, a u kućama stradalih čuli su se jauci i plač.

Povrijeđene se oporavljaju

Dvije žene koje su teško povrijeđene preksinoć u saobraćajnoj nesreći kod Čačka primljene su na odjeljenje intenzivne njege čačanske bolnice, svjesne su i komunikativne, rekla je za „Glas zapadne Srbije“ doktorka Biljana Mandić.

– Nebojša je te večeri odmah otišao sa mnom na mjesto nesreće. Tamo smo u automobilu zatekli mrtve Petra i mog bratanca Bojana.

Njihova majka je dojurila taksijem. Miliju i Ivanu su već bili odvezli u bolnicu, gdje su pokušali da ih spasu – rekao je juče za „Alo!” Bratislav Paunović iz Bresnice, stric stradalog Bojana.

Mesto nesreće u Mojsinju kod ČačkaOstaci automobila na mjestu nesreće u Mojsinju kod Čačka, Foto: Glas zapadne Srbije

On kaže da se te večeri odmah zaputio u Mojsinje sa bratom Brankom na mjesto stravične tragedije.

– Bojan je bio njihov sin jedinac. Branko i majka Željana u jednom danu su izgubili oba sina jedinca. Traumirani su i ne znam šta da vam kažem – rekao je Bratislav za naš list.

On je naveo da su Bojan i braća Paunović bili drugari i da su se stalno družili.

– Oni su udaljeni tri kilometra jedni od drugih i stalno su tako išli na posao i vraćali se. Čujemo da je taj mladić vozio 220 kilometara na sat – rekao  je Bojanov stric.

– Milija, Bojan i Ivana su radili u preduzeću za preradu papira „Kamelija” u Donjoj Trepči i dogovorili su se da nakon posla po njih dođe Milijin brat Petar. Na povratku se dogodila nesreća, u kojoj su nastradali. U istoj firmi rade Jelisaveta i Gordana – kaže komšija stradalih.

Tuga i čemer vladaju kućom Jokovića u Bresnici. Dvoje maloljetne djece ne prestaju da dozivaju majku Ivanu.

Milovan Stevanović, vlasnik „Kamelije”, kazao je za Glas zapadne Srbije da je čitav kolektiv potresen tragičnom viješću i da su stradali bili izuzetni ljudi i radnici. Isto tvrde koleginice pokojnog Petra Paunovića u Industriji mesa „NID” u Tavniku, a Danijela iz knjigovodstva kaže: „Bio je divan dečko i radnik.“

Djever Vlada je slomljenog glasa rekao da je on išao da identifikuje snaju.

– Ivana je bila žena vuk. Pravi borac. Za nesreću sam saznao iz medija i ja sam otišao da vidim šta se dešava jer se Ivana nije vraćala kući. Ona kod sebe nije imala dokumenta, pa sam je ja identifikovao – kroz jecaj je rekao djever Vlada.

Prema njegovim riječima, Ivana je bila stub porodice i njoj ništa nije bilo teško. Odgajala je djecu, skoro se zaposlila.

Radovala se odmoru jer je trebalo da ide da bere maline sa suprugom kako bi za djecu obezbijedili nešto uz hljeb.

– Ivana je bila srećna, a pogotovo kada se prije oko sedam mjeseci zaposlila u preduzeću za preradu papira „Kamelija”. Ništa joj nije bilo teško, ni da uklopi posao, djecu, supruga i kuću. Trebalo je uskoro da zajedno sa suprugom ide na odmor, odnosno da rade. Planirali su da beru maline i na taj način stvore još nešto za djecu i sebe, ali trenutak nečije nepažnje je djeci oduzeo majku. Poginula je na povratku s posla zajedno s kolegama. Brat od tuge ne može da dođe sebi. Pokušava da utješi djecu, koja dozivaju majku – jecajući je ispričao djever Vlada

2 komentara

  1. Great ¡V I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..

  2. Aw, i thought this was a really nice post. In concept I must place in writing such as this additionally – taking time and actual effort to make a great article… but what things can I say… I procrastinate alot and also by no indicates seem to go carried out.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com