Osumnjičeni za spremanje ubistava izolovan u ZIKS-u - Volim Podgoricu

Osumnjičeni za spremanje ubistava izolovan u ZIKS-u

Nikšićanin Dejan Vujović (22), koji se sumnjiči za učestvovanje u pripremanju više likvidacija u ratu kotorskih klanova, izolovan je u spuškom zatvoru.

Prema saznanjima Dana, on boravi sam u posebnoj ćeliji i ima posebne termine za šetnje i obroke kako ne bi bio napadnut. Vujović se provjerava zbog sumnje da je za takozvani kavački klan učestvovao u planiranju izvršenja više najtežih krivičnih djela. Istražitelji sumnjaju i da je bio dio grupe na čijem spisku meta su se nalazila i dvojica službenika Uprave policije.

Takođe, sumnja se i da je ovaj Nikšićanin učestvovao u napadu na Vjekoslava Lambulića, u kojeg je u februaru ispaljeno više hitaca, koje je on, srećom, uspio da izbjegne.

Ipak, istražitelji provjeravaju motive ovog napada. Zbog navodnog učešća u planiranju više likvidacija, procijenjeno je da bi bezbjednost ovog mladića u zatvoru mogla biti ugrožena.

Prema nezvaničnim saznanjima ovog lista, on je te sumnje potvrdio po dolasku u zatvor, navodeći da tu boravi više osoba sa kojima je u lošim odnosima.

Kako bi spriječili eventualnu osvetu i napad, uprava ZIKS-a je odlučila da Vujovića stavi pod posebne mjere bezbjednosti. Njegovi navodni saučesnici Zlatko Matanović i Stefan Perović su u regularnim ćelijama sa ostalim cimerima. Njih trojica uhapšeni su u aktivnostima policije na sprečavanju sukoba između kotorskih klanova.

Vujoviću se na teret stavljaju krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Prethodno su zbog sumnje da su pripadnici iste kriminalne grupe uhapšeni Nikšićanin Stefan Perović i Zlatko Matanović. Prema saznanjima Dana, ta kriminalna grupa imala je u planu da likvidira pripadnika „škaljarskog klana“ iz Podgorice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com