Uhapšen Arsenije Stanović, njegov otac pušten: Pomaganje sinu nije krivično djelo - Volim Podgoricu

Uhapšen Arsenije Stanović, njegov otac pušten: Pomaganje sinu nije krivično djelo

U Albaniji je jutros, prema informacijama crnogorske policije, uhapšen Arsenije Stanović (22) iz Kotora, osumnjičen za ubistvo izvršeno Anastazije Lašmanove (30), ukrajinske državljanke nastanjene u Kotoru, saopšteno je iz Uprave policije portalu Volim Podgoricu.

Osumnjičenog Stanovića su službenici albanske policije lišili slobode rano jutros u Tirani, nakon što su službenici crnogorske policije kolegama iz Albanije dali operativne informacije o saznanjima vezanim za lokaciju na kojoj se Stanović skrivao u toj državi.

Sa Stanovićem je u kolima bio njegov otac Zoran Stanović, koji je odmah nako ovog brutalnog ubistva, svminjen sa pozicije sefa policijske ispostave na tivatskom aerodromu.

Zoran Stanović, kako je potvrdio advokat Zoran Piperović, nije uhapsen jer pomaganje svom djetetu koje je izvrsili krivično djelo – nije krivično djelo.

Stanović je predat službenicima Uprave policije MUP-a Crne Gore. On će biti zadržan u policijskom prostorijama do privoda u zakonskom roku nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

-Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon intenzivnih policijsko – tužilačkih aktivnosti, u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo teško ubistvo počinjeno 11.maja  u Kotoru, na štetu Anastasije Lasmanove.  Policija je nadležnom tužiocu 01.06.2018. godine podnijela posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv Arsenija Stanovića zbog osnovane sumnje da je izvršio ovo krivično djelo. Stanović je u ranijem periodu bio u dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa Lasmanovom. On je od dana izvršenja krivičnog djela bio nedostupan našim nadležnim organima i za njim je bila raspisana potjernica- navodi se u saopstenju policije.

Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A.S. 11.05.2018. došao u stan koji je A.L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predjelu potiljačnog dijela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, A.S. se udaljio sa lica mjesta i od toga dana je bio nedostupan i za njim se intenzivno tragalo.

Iz plicije podsjećaju na aktivnosti od dana izvrsenja zločina:

-Na licu mjesta izvršenja krivičnog djela je, podsjećamo, izvršen uviđaj kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uz učešće službenika Odjeljenja bezbjednosti Kotor i Forenzičkog centra. Prilikom vršenja uviđaja izuzet je veliki broj predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela i oni su bili predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvetljavanju ovog krivičnog djela, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su preduzeli niz radnji u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i Centrom bezbjednosti Podgorica, a sve u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije. Policijski službenici su između ostalog izvršili analizu telekomunikacinog saobraćaja, analizu izuzetih video nadzora, sproveli određeni broj kriminalističkih obrada lica, prikupili veći broj obavještenja od građana, izvršili provjere operativnih podataka i izvršili određeni broj pretresa objekata i vozila kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i tragovi za koje se sumnjalo da imaju veze sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela.

Na osnovu svih sprovedenih aktivnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, obezbijeđeni su određeni materijalni i personalni dokazi, koji ukazuju na osnovanu sumnju da je A.S. izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret – navode iz policije.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com