Home / PG INFO / Aktuelno / Karabuško polje integrisano u vodovodni sistem GO Tuzi i Glavnog grada

Karabuško polje integrisano u vodovodni sistem GO Tuzi i Glavnog grada

Završene su dvogogodišnje aktivnosti na integraciji naselja Karabuško polje u vodovodni sistem GO Tuzi i Glavnog grada Podgorice.

Podsjećamo da je u ovom periodu za izgradnju i povezivanje sistema Karabuškog polja na vodovodni sistem Tuzi, odnosno izvorište Milješ, utrošeno više od 600.000 eura.

Za I fazu, koja je obuhvatala izgradnju magistralnog cjevovoda od vodoizvorišta Milješ do naselja Karabuško polje, kao i prsten primarne mreže oko samog naselja, utrošeno je oko 300.000 eura, dok se II faza odnosila se na izvođenje sekundarne mreže i pripadajućih objekata u naselju.

Ukupna dužina izvedene vodovodne mreže iznosi preko 20 kilometara.

Završetkom ovih aktivnosti stvoreni su preduslovi za priključenje oko 700 domaćinstava na organizovani sistem vodosnabdijevanja.

Priključenje na novoizgrađeni sistem u Karabuškom polju je započeto, a u toku naredne sedmice će se ugrađivati vodomjeri i to prvo u dijelu naselja koje ima problema sa nestašicom vode, za koji je pristiglo oko 130 zahtjeva za priključenje.

Očekujemo da će u narednih 30 dana većina potrošača Karabuškog polja podnijeti zahtjev za priključenje, kako bi u toku ljetnjih mjeseci dobili vodu sa novoizgrađenog cjevovoda.

Check Also

Otvoreno pismo Duška Kneževića: Evo šta je poručio građanima Crne Gore!

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *