Home / PG INFO / Aktuelno / NOVI SERVIS U KLINIČKOM: Evo na koji način od danas ZAKAZUJETE i OTKAZUJETE preglede
Klinicki centar Crne Gore
Klinicki centar Crne Gore

NOVI SERVIS U KLINIČKOM: Evo na koji način od danas ZAKAZUJETE i OTKAZUJETE preglede

Crnogorski građani od danas mogu da potvrđuju ili otkazuju specijalističke preglede u Kliničkom centru Crne Gore  putem call centra, koji omogućava automatsko ažuriranje baze podataka kako bi se brže oslobađali slobodni termini.

U petak je predstavljen novi servis, putem kojeg će pacijenti šestog, petog i četvrtog dana pred zakazani pregled dva puta dnevno dobijati poziv koji će glasiti da određenog dana i u određenoj ambulanti ima zakazan pregled.

Pritiskom na nulu pacijent potvrđuje dolazak na pregled, a na jedan otkazuje.

Ukoliko se pacijent prvog dana odazove, više neće dobijati pozive, a ako se poslije tri dana i šest poslatih poruka na odazove, sistem će ga automatski eliminisati sa liste zakazanih pregleda i osloboditi termin drugom pacijentu.

Pacijent je obavezan da poštuje termin specijalističkog pregleda koji je zakazao i da, ukoliko odustane, o tome obavijesti KCCG i oslobodi termin za drugog pacijenta kojem je pomoć potrebna.

Direktorica KCCG, Zorica Kovačević, kazala je da su, otkad je uveden sistem elektronskog zakazivanja, svakodnevno radili analize nedolazaka pacijenata na preglede zbog kojih 25 do 38 odsto pregleda nije realizovano i da je to dosta finansijski koštalo KCCG.

Novi servis je rješenje kako bi se oslobodile ambulante za veliki broj pacijenata koji žele da zakažu pregled u roku od 30 dana.

Ukoliko projekat zaživi, biti dovoljno slobodnih termina kako bi izabrani ljekari mogli zakazati pregled svakom pacijentu u roku od mjesec, i kontrolni pregled u zavisnosti od zahtjeva koji prema njima imaju specijalisti.

Kovačević je kazala da očekuje da će za mjesec ili dva imati benefite od projekta, i da će uspjeti da blagovremeno informišu svakog građanina Crne Gore na koji način da zakaže i potvrdi specijalistički pregled.

Check Also

TRAGEDIJA: Drvo ubilo muškarca (76)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *