Pronadjene skupštinske fotelje ukradene prije 18 godina (FOTO) - Volim Podgoricu

Pronadjene skupštinske fotelje ukradene prije 18 godina (FOTO)

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je parlament uspio da pronađe dvije fotelje koje su ukradene prilikom upada u zgradu tadašnje Skupštine Savezne Republike Jugoslavije 5. oktobra 2000. godine, tokom demonstracija zbog nepriznavanja izbornih rezultata.

Gojković je rekla da je jedna fotelja pronađena u Kaluđerici na osnovu anonimne prijave, a da je policija u tom objektu pronašla i određenu količinu narkotika i oružja. Utvrđeno je da je fotelja nedvosmisleno pripadala parlamentu, jer je na njoj čak pronađen i inventarski broj na pločici.

Na drugu fotelju pažnju je skrenuo jedan službenik parlamenta koji i poslije 18 godina prati sajtove specijalizovane za kupoprodaju predmeta i koji je primijetio da je jedna takva fotelja nedavno prodata.

Gojković je navela da je ona telefonom pozvala prodavca koji je uputio na ženu koja je kupila fotelju i koja je odmah pristala da je donese u Skupštinu, jer je i sama bilo šokirana činjenicom da je fotelja ukradena.

“Mi smo joj zahvalni na tome. Ona nije kriva. A mi ćemo nastaviti da pratimo sve sajtove i apelujemo na građane da paze šta kupuju. Ako primijete inventarsku oznaku skupštine, neka se interesuju kod nas i neka nam pomognu da vratimo to blago. Ne tražimo da se identifikuju, neka to rade i anonimno ako treba”, rekla je predsjednica srpskog parlamenta.

Ona je takođe apelovala na ljude koji znaju gdje se nalaze neke od ukradenih slika da se jave.

Gojković je dodala da je prilikom upada u parlament 5. oktobra iz tog zdanja, osim namještaja i raznih poklona koje su donosili strani državnici, nastalo 55 umjetničkih slika, a da je, sudeći po njihovoj vrijednosti, lako zaključiti da su lopovi znali šta treba da ukradu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com