Demokrate: Svi koji glasaju za smjenu Ćalović Marković ili budu uzdržani staće na stranu korupcije i kriminala - Volim Podgoricu

Demokrate: Svi koji glasaju za smjenu Ćalović Marković ili budu uzdržani staće na stranu korupcije i kriminala

Pred poslanicima u Skupštini Crne Gore uskoro će se naći predlog Odbora za antikorupciju o razrješenju članice Savjeta ASK-a, Vanje Ćalović Marković, NVO aktivistkinje koja spada u najprepoznatljivija lica borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala u Crnoj Gori u posljednjem višegodišnjem periodu, saopšteno je danas uz Demokrataske Crne Gore.

Odbor za antikorupciju predložio je 18. juna jednoglasno Skupštini Crne Gore da razriješi Ćalović Marković sa mjesta članice Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije.

“Demokratska Crna Gora želi da skrene pažnju svim poslanicima da će svi oni koji dignu ruku za smjenu Ćalović Marković ili, pak, ostanu uzdržani prilikom izjašnjavanja o ovom predlogu otvoreno stati na stranu korupcije i kriminala protiv kojih se Ćalović Marković godinama bori. Ovim putem želimo da apelujemo na savjest predstavnika građana Crne Gore u crnogorskom Parlamentu, kao i na proklamovanu privrženost svih njih evropskim vrijednostima slobode, slobodnog govora i slobodnog izražavanja stavova, da svojim glasom ne podrže predlog Odbora za antikorupciju i time doprinesu pojačavanju utiska o zarobljenosti bez izuzetka svih institucija u Crnoj Gori, kojem se više ne može oteti niti jedna adresa, ni u Crnoj Gori, ni na međunarodnoj političkoj pozornici”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije si kazali da će svaki glas za razrješenje Ćalović Marković biti glas za učvršćivanje pojava korupcije i kriminala po kojima je Crna Gora prepoznata u svakom odreda zvaničnom izvještaju međunarodnih institucija sa kojim, bar deklarativno, oni koji će se izjašnjavati o pomenutom predlogu dijele vrijednosti.

“Vanja Ćalović Marković je u dugom periodu bila najstabilnija brana svim negativnim pojavama po kojima se Crna Gora, nažalost, prepoznavala u svijetu, i ne sumnjamo da će to nastaviti da bude i nakon izjašnjavanja o ovom sramotnom predlogu, ali opominjemo vas da to kako ćete se vi, predstavnici crnogorskih građana, o ovom predlogu izjasniti, prati cijela politička javnost”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Vijesti

1 komentar

  1. Yo!. Certainly liked reading your post. It was very informative and helpful. I hope you do not mind me blogging concerning this post on my personal blog. Will definitely link back to you. Nice site theme! Salamat.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com