Finci su najsrećniji narod na svijetu, a evo gdje su Crnogorci! - Volim Podgoricu

Finci su najsrećniji narod na svijetu, a evo gdje su Crnogorci!

Najsrećniji narod na svijetu su Finci,  a Crna Gora našla na 81, od ukupno 156 analiziranih.

 Finska  je najsrećnija zemlja na planeti jer se duboko poštuju ljudska prava: ravnopravnost polova, zaštita životne sredine, sistem obrazovanja i ravnoteža između života i rada.

-Kada je izašlo istraživanje, svi su željeli da se presele u Finsku –  rekao je Halivel, profesor Univerziteta Britanske Kolumbije i urednik Svjetskog izvještaja o sreći.

 -Ali ne možemo svi da stanemo u jednu, najsrećniju zemlju. Onda Finska ne bi bila najsrećnija zemlja na svijetu – rekao je.

Odmah poslije Finske nalaze se Norveška, Danska, Island i Švajcarska. Kada je riječ o državama Evropske unije, najsrećniji su ljudi u Austriji, koij su na ovoj rang listi zauzeli visoko 12. mjesto. Iza njih su Njemci na 15. mjestu.

Gdje su bivše YU republike

Kao i u mnogim istraživanjima, i u ovom je Slovenija, kada je riječ o bivšim jugoslovenskim republikama, najbolje rangirana i nalazi se na  51. mjestu.

Na 78. mjestu nalazi se Srbija. Nešto “nesrećniji” su građani ostalih bivših YU republika, pa se tako Crna Gora našla na 81, a Hrvatska na 82. mjestu. Sedam mjesta iza je i Makedonija, a Bosna i Hercegovina se nalazi na 93. mjestu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com