Nakon sedam mjeseci ponovo otvoren granični prelaz Kobila Vitaljina - Volim Podgoricu

Nakon sedam mjeseci ponovo otvoren granični prelaz Kobila Vitaljina

Nakon sedam mjeseci prvi putnici danas oko 10 sati prešli su crnogorsku granicu sa Hrvatskom – Kobila Vitaljina. Ovaj prelaz bio je zatvoren od kraja novembra 2017 godine , jer je zbog čestih zagušenja, naročito na hrvatskoj strani, prelaz postao “usko grlo”, pa su naše komšije počeli rekonstrukciju i izmještanje prelaza, vrijednu 3, 3 miliona eura.

Posao nije završen, ali će privremeno, do 15 septembra, radi rasterećenja drugog graničnog prelaza sa Hrvatskom Debeli brijeg-Karasovići, ponovo raditi na starom mjestu.

Otvaranje prelaza Kobila Vitaljina bilo je najavljeno za juče, ali zbog problema sa računarima za provjeru putnika i vozila na hrvatskoj strani, to nije bilo moguće. Sa naše granice je zato vraćeno 40 tak vozila.

Lani je granicu na Kobili od 1 do 17 juna prešao 18.861 putnik i 5.445 vozila. Na drugom graničnom prelazu na Debelom brijegu, u istom periodu granicu su prešla 156. 933 putnika i 39.804 vozila. Ove godine na Debelom brijegu bilježe povećanje broja putnika od 13, 92 odsto i vozila od 37,52 odsto.

Vijesti

2 komentara

  1. hello!,I really like your writing very a lot! percentage we keep in touch extra about your post on AOL? I need a specialist in this space to resolve my problem. May be that’s you! Looking forward to peer you.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com