Nova pristupna adresa za Sistem 48 - Volim Podgoricu

Nova pristupna adresa za Sistem 48

Zbog potrebe stalne nadgradnje Sistema 48 u tehničkom dijelu je urađena nova platforma koja sadrži sve potrebne podatke i istovremeno omogućava finansijsko praćenje troškova za svaki realizovani zahtjev građanina. Tom prilikom je došlo do promjene pristupne adrese, pa je od sada Sistem 48 je dostupan na adesi sistem48.podgorica.me.

Podsjećamo, Biro za komunikaciju i koordinaciju odnosa građana koji funkcioniše po Sistemu 48 je formiran na inicijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića u martu 2015. godine sa ciljem da se stvore uslovi za brz i efikasan način komunikacije građana i organa lokalne uprave, da se gradska uprava približi građanima i da građani na jednostavan i efikasan način rješavaju svoje zahtjeve.

​Rad Biroa je organizovan svakog dana, uključujući dane vikenda i praznika u periodu od 08 do 24 h, a on umrežava sve organe lokalne uprave i kao takav je prva služba koja je uvedena u rad jedne lokalne samouprave u Crnoj Gori.

Od uvođenja u rad Sistema 48 benefiti su ostvareni kako za građane tako i za lokalnu samoupravu.

Benefiti za građane se odnose na prijavu problema na jednom mjestu tokom 24 časa svakog dana, brz i efikasan način rješavanja problema, veće učešće u radu lokalne uprave, veća kontrola rada i predlaganje budućih projekata.

Što se tiče benefita za lokalnu samoupravu, oni se odnose na smanjenje ukupnih troškova kroz optimizaciju rada određenih procesa, veću kontrolu rada svih organa lokalne uprave, veću mjerljivost rada pojedinačno svakog organa lokalne uprave, veća efikasnost i transparentnost rada lokalne uprave kao I rast povjerenja građana u lokalnu samoupravu.

I u narednom periodu ćemo nastaviti da podstičemo komunikaciju sa građanima jer na taj način jačamo aktivizam I njihovu ulogu u kreiranju odluka za dalji razvoj grada. Osim toga, radićemo na dodatnoj promociji Sistema, kako bi svaki građanin prepoznao ova servis kao prvu adresu u komunikaciji sa upravom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com