OTAC MU POMOGAO DA POBJEGNE? Imao lažne isprave, krio se u Tirani i Skadru… - Volim Podgoricu

OTAC MU POMOGAO DA POBJEGNE? Imao lažne isprave, krio se u Tirani i Skadru…

Dvadeset dvogodišnjem Arseniju Stanoviću iz Kotora juče je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje daje 11. maja na svirep način ubio Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu (30).

Odluku o pritvoru donio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović. Branilac Stanovića, advokat Zoran Piperović potvrdio je za Pobjedu da je njegovom klijentu određen pritvor i da je Tužilaštvo donijelo naredbu o sprovođenju istrage.

On je dodao da njegov klijent nije dao izjavu povodom okolnosti za određivanje pritvora.

Stanović je nakon više od mjesec bjekstva uhapšen u nedjelju ujutro u Tirani, a sa njim je bio i njegov otac Zoran Stanović, inače smijenjeni šef ispostave granične policije na tivatskom aerodromu.

Hapšenje mlađeg Stanovića uslijedilo je nakon što je crnogorska policija kolegama u Albaniji dostavila operativna saznanja o lokaciji na kojoj se krio osumnjičeni za teško ubistvo.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede, Stanović je odmah nakon zločina ilegalno prešao u Albaniju i krio se u Skadru i Tirani.

Istražitelji sumnjaju da mu je u tome pomogao otac Zoran Stanović, koji je četiri dana nakon zločina smijenjen sa dužnosti.

Kod Arsenija Stanovića su, kako je potvrđeno Pobjedi iz više izvora, pronađene falsifikovane putne isprave koje je, kako se pretpostavlja, trebalo da iskoristi za bijeg u Sjedinjene Američke Države. Osumnjičenom je zaprijećena kazna zatvora od 40 godina. Stanović do sada nije želio da iznese odbranu, koristeći zakonsko pravo da se brani ćutanjem.

U nekoliko navrata Zoran Stanović je tvrdio da nije u kontaktu sa sinom i da ne zna gdje se nalazi.

Iako se pretpostavlja da je pomagao sinu u pokušaju da pobjegne, ukoliko sud utvrdi da je Arsenije Stanović izvršilac ubistva, njegov otac Zoran prema Krivičnom zakoniku Crne Gore neće odgovarati za “pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela”.

Advokat Lazar Aković kazao je za Pobjedu da član 387 predviđa da za ovo krivično djelo ne može odgovarati najbliži srodnik izvršioca, majka, brat, otac, đed ili bračni i vanbračni drug.

Pobjeda

1 komentar

  1. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable info to work on. You have done an impressive job and our whole community will be thankful to you.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com