PODGORICA: ,,Kada je stala paljba napravila sam dva koraka i kroz mali prozor vidjela beživotna tijela” - Volim Podgoricu

PODGORICA: ,,Kada je stala paljba napravila sam dva koraka i kroz mali prozor vidjela beživotna tijela”

Svjedočenjem Darinke Jovanović, koja je u vrijeme ubistva Budvanina Đorđa Borete i doktora Dragana Zečevića 7. decembra 2016. na terasi lokala “Trofej” u Bečićima, radila u tom kafiću, juče je pred Višim sudom u Podgorici nastavljeno suđenje navodnoj sedmočlanoj kriminalnoj grupi kojoj je, između ostalog, bio cilj ubistvo Borete.

Prema optužnici SDT-a, na čelu organizacije je optuženi Vasilije Rafailović, koji je u bjekstvu i sudi mu se u odsustvu. Osim njega u bjekstvu su i okrivljeni Budvanin Ratko Vušović i Bjelopoljac Ivan Cicmil, a na optuženičkoj klupi nalaze se optuženi Miljan Bulatović, Vladimir Šmanja i braća Ilija i Boško Pavlović, koji su na prošlom suđenju negirali pripadnost kriminalnoj organizaciji i umiješanost u ubistvo.

Svjedokinja Jovanović je ispričala da je u konkretnom momentu pucnjave bila za šankom, gdje je doručkovala, pišu Dnevne novine.

“Kada sam čula pucnjeve sakrila sam se ispod šanka. Kada je stala paljba napravila sam dva koraka i kroz mali prozor vidjela beživotna tijela Borete i doktora Zečevića”, ispričala je Jovanović, dodajući da je nakon nekih 15 minuta policija stigla, izveli su je iz lokala i odveli su je u Dom zdravlja, gdje je dobila ljekove za smirenje, jer je bila u šoku.

Navela je i to da je Boreta bio okrenut leđima ulici, a Zečević licem. Njoj je, na jučerašnjem suđenju, pozlilo te je suđenje na kratko bilo prekinuto. Objasnila je da od toga dana posjećuje psihoterapeuta.

Jovanović je kazala da je sa vlasnikom “Trofeja”, mjesec nakon zločina, došla da očisti lokal, gdje je bilo mnogo stakla i krvi. Navela je i da pokojni Boreta nije bio čest gost, dolazio bi dva-tri dana, pa ga ne bi bilo 15 dana. Na pitanje okrivljenog Ilije Pavlovića, kazala je da ga nikada prije nije vidjela.

Naredni pretres zakazan je za 26. jun.

Prema optužnici, Ilija Pavlović bio je zadužen za nabavku i skladištenje oružja i municije, a njegov brat Boško za prenošenje poruka između članova kriminalne grupe i organizatora iste.

Okrivljeni Šmanja i Bulatović ostali su pri navodima odbrane date na početku suđenja, te ponovili da ne priznaju krivična djela za koja se terete. Prema navodima optužnice, Rafailović je direktni izvršilac, a Vušović je označen kao saučesnik jer je upravljao motorom sa kojeg je Rafailović pucao. Tada je ranjen i Ivo Stanišić.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com