PRIJAVE PROTIV TRI OSOBE: Napali maloljetno lice - Volim Podgoricu

PRIJAVE PROTIV TRI OSOBE: Napali maloljetno lice

 

Povodom snimka koji je objavljen juče na portalu Cafe del Montenegro, u okviru teksta pod nazivom „Učenici pretukli druga jer nije znao pjesmu Od Topole pa do Ravne gore“, a koji snimak su objavili i drugi mediji i na kojem se vidi da tri lica fizički napadaju jedno lice, obavještavamo vas da su službenici OB Kotor procesuirali nadležnom organu ova tri lica prije skoro tri mjeseca.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su naime, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u martu 2018. godine, protiv tri lica od kojih su dva maloljetna, podnijeli prekršajnu pirjavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – fizički napad izvršen na štetu maloljetnog lica.

Službenici OB Kotor su, nakon prijave koju je, 23.03.2018. godine, podnio otac oštećenog dječaka R.Đ. (46), u vezi fizičkog napada prema njegovom maloljetnom sinu M.Đ. (16), a koji se dogodio dva dana ranije, 21.03.2018. godine, u Resursnom centru „dr Peruta Ivanović“ u Kotoru, preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na identifikaciji lica koja su učestvovala u ovom događaju. Istog dana kada je prijava zaprimljena, službenici OB Kotor su identifikovali maloljetne učenike ovog Resursnog centra, M.L. (16) i Đ.B. (16) i punoljetnog D.B. (18), i od njih prikupili obavještenja vezana za ovaj događaj, odnosno fizički napad prijavljen na štetu pomenutog M.Đ. koji je takođe učenik Resursnog centra. O događaju je obaviješten nadležni tužilac u Kotoru koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Službenici OB Kotor su zatim, 26.03.2018. godine, protiv M.L, Đ.B. i D.B. Sudu za prekršaje podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru – fizički napad izvršen na štetu maloljetnog lica.

Takođe, u vezi sa ovim događajem, službenici OB Kotror su, 30.03.2018. godine, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv R.Đ. (46), oca maloljetnog M.Đ. koji je oštećen u prethodno opisanom događaju, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu M.L. (52), oca jednog od napadača. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 26.03.2018. godine, u mjesta Radanovići, nakon kraće prepirke i svađe, u vezi događaja u kojem su učestvovali njihovi sinovi, zadao udarac zatvorenom šakom M.L. u predjelu glave, kojom prilikom je on zadobio teške tjelesne povrede, koje su konstatovane od strane ljekara Opšte bolnice u Kotoru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com