ASK potvrdio da Milić krši Zakon - Volim Podgoricu

ASK potvrdio da Milić krši Zakon

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić prekšrio zakon jer je istovremeno zastupao interese porodične kompanije.

Agencija je pokrenula postupak protiv poslanika 7. maja, dva dana nakon što su “Vijesti” objavile da on krši Zakon o sprečavanju korupcije.

Zakon precizira da poslanik, između ostalog, ne može biti ovlašćeni zastupnik u privrednom društvu i da je dužan da u roku od 30 dana od dana imenovanja podnese ostavku na to mjesto.

Milić je tu obavezu trebalo da ispuni još krajem 2016. godine, odnosno mjesec dana poslije konstitutivne sjednice novog saziva Skupštine Crne Gore.

Zbog kršenja zakona prijeti mu novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Milići su vlasnici “Matigor Tradea” i “Nara”.

U Centralnom registru privrednih subjekata poslanik je označen kao ovlašćeni zastupnik, a osnivač i izvršni direktor “Matigora” je njegova supruga Ljiljana Milić.

Milić je Agenciji kazao da su obje kompanije osnovane prije nego što je postao poslanik, a da je direktor prije četiri godine donio odluku o povlačenju njegovih ovlašćenja i da oni nemaj prihoda od njih.

Međutim, u CRPS on i dalje stoji kao ovlašćeni zastupnik, a Agencija je saopštila da njegova supruga ima prijavljene prihode iz “Matigora”.

Milić je kazao Agenciji da smatra da u navedenim rezultatima nalaze i elementi koji govore o “upitnom kvalitetu evidencije CRPS”.

“Istakao je da je poslanik u Skupštini od 2003. pa se postavlja pitanje zašto nije konstatovano da je u kontinuitetu kršio zakon, a on smatra da ni tada ni sada nije prekršio odredbe zakona”, stoji u odluci, i dodaje se da su prihodi njegove supruge “u vidu da se radi o informaciji o knjigovodstvenoj vrijednosti koja se mora evidentirati, a kada će se isplatiti zavisi od likvidnosti preduzeća”.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com