Cetinjska URA: Osuđeni oni koji su branili Ustav, “crne kapuljače” na slobodi - Volim Podgoricu

Cetinjska URA: Osuđeni oni koji su branili Ustav, “crne kapuljače” na slobodi

Nakon brutalnog fizičkog nasrtaja na funkcionere i kandidate za odbornike Građanskog pokreta URA, među kojima je bilo i žena, a od strane “crnih kapuljača”, jedina presuda izrečena je predstavnici URA-e Mariji Kapi čiji je brat od posljedica tog napada, sa još nekolicinom istaknutih članova URA-e, završio u KBC-u, podsjetio je danas odbornik Građanskog pokreta URA na Cetinju Slavko Šole Janković.

On ističe da izvješaji ljekara, fotografije i snimci registarskih oznaka automobila iz kojeg je počinjeno krivično djelo, kao i snimak sa nacionalne televizije, uz pregršt dokaza na samom terenu, nijesu bili dovoljni da se vinovnici tih sramnih aktivnosti izvedu pred lice pravde, a kamoli sankcionišu.

“Ovo je samo jedan u nizu pokazatelja u kakvom stanju se nalazi današnja Crna Gora. Stepen partijske zarobljenosti institucija dostigao je svoju kulminaciju, a ako tome dodamo spregu vrhuške DPS-a sa članovima kriminalnih grupa u Crnoj Gori, onda imamo evidentnu nesigurnost  građana i ozbiljnu ugroženost našeg puta ka EU”, navodi on u saopštenju dostavljenom medijima.

On kaže i da rukovodstvo cetinjskog DPS-a predvođeno Aleksandrom Bogdanovićem, Jovanom Martinovićem i Momčilom Martinovićem tog dana je nesumnjivo učinilo najsramniju stvar na političkoj sceni od postojanja višepartizma na Cetinju i pokazalo da su zbog šačice vlasti spremni čak i životno ugroziti svoje sugrađane.

“Njihovi egzekutori iz raznih gradova Crne Gore sijali su satrah cetinjskim ulicama. Očigledno da je tog dana bilo dozvoljeno sve osim poraza DPS-a, koji se suštinski i desio. Tog dana pored DPS-a poraz su doživjele i institucije, a prije svega Odjeljenje bezbjednosti Cetinje i Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju, kada su nedvosmisleno stali na stranu počinioca krivičnih djela. Neke od tih situacija su zabilježene i kamerom, pa svaki pokušaj demagoškog bježanja od odgovornosti predstavlja po sebi još jednu nečasnu radnju”, tvrdi Janković.

Dodaje da u Građanskom pokretu URA vjeruju da je pravda, iako spora, ipak dostižna i da će doći dan kada će zakon biti jači od pojedinaca.

“Kada će svaki građanin shodno Ustavu imati pravo da na izborima izrazi svoju slobodnu volju i kada će svaki dobronamjerni građanin koji želi bolju budućnost Crne Gore zaista biti pobjednik nakon izbora”, zaključio je on.

Vijesti

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com