CGES želi da se dogovori sa mještanima koji blokiraju put - Volim Podgoricu

CGES želi da se dogovori sa mještanima koji blokiraju put

CGES, radi objektivnog informisanja javnosti, a u vezi aktuelne situacije sa blokadom puta u Breznima, ističe sljedeće:

MJEŠTANI BLOKIRALI SAOBRAĆAJNICU: Traže put, vodu i pravično obeštećenje za vlasnička imanja (FOTO)

CGES je  kao društveno – odgovorna kompanija, inicirao sastanak sa mještanima Gornjih i Donjih Brezana. Tom prilikom, predstavnici CGES-a su saslušali zahtjeve mještana i upoznali ih sa činjenicama da CGES preko svojih izvođača, lokalni put u Breznima koristi u poslednje dvije godine. Takođe, na sastanku je saopšteno da je postojeći put, prije početka izvođenja radova na trasi DV „Lastva – Čevo – Pljevlja“ već bio devastiran od strane drugih investitora koji su gradili TS „Brezna“ i DV 110 kV „Krnovo – Brezna“.U cilju ispunjavanja zahtjeva za sanaciju lokalnog puta, predstavnici CGES-a su predložili formiranje zajedničke stručne komisije sastavljene od strane predstavnika CGES-a, izvođača Energomontaže kao i mještana Brezana. Zadatak komisije će biti obilazak predmetnog puta i priprema tehničke specifikacije kojom treba da se definiše obim potrebnih radova. Predstavnici CGES-a su saopštili, da će izvođač Energomontaža, u skladu sa ugovorom, učestvovati u sanaciji oštećenja koja su oni prouzrokovali a da će CGES, u želji da mještanima pokaže spremnost za pomoć u dijelu rješavanja njihovih zahtjeva, učestvovati u obezbjeđenju dijela novčanih sredstava za sanaciju puta.

Mještani su iznijeli i zahtjev u dijelu rješavanja problema vodosnabdijevanja. Međutim, predstavnici CGES-a su saopštili da ovaj problem nije u njihovoj nadležnosti, ali da su spremni da kada se dođe do Glavnog projekta CGES razmotriti mogućnost određene pomoći/donacije kako bi stanovništvo Brezana riješilo i ovaj višedecenijski problem.

Na kraju sastanka predstavnici CGES-a su saopštili prisutnim mještanima da je postupak rješavanja imovinsko pravnih odnosa kroz postupak eksproprijacije u reonu Breazana riješen u obimu od skoro 99% i da preostali slučajevi mogu pojedinačno, koristeći zakonom definisane mehanizme, doći do zadovoljavajućih rješenja.

Na kraju, želimo da saopštimo da smo na ovaj način uradili sve što je u našoj nadležnosti da krenemo u realizaciju naših obećanja, ali da svaki dan blokade radova CGES-u pričinjava značajne troškove iz razloga što je Izvođač spriječen da realizuje sve aktivnosti na terenu u skladu sa potpisanim Ugovorom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com