“DOKTOR JE JEO JABUKU, A BABICE ME PORAĐALE! Ušivao me bez anestizije a onda zaboravio gazu u meni” - Volim Podgoricu

“DOKTOR JE JEO JABUKU, A BABICE ME PORAĐALE! Ušivao me bez anestizije a onda zaboravio gazu u meni”

Šapčanka Nataša Pjevalica prije dvadesetak dana je postala majka po treći put. Iako je već dva puta prošla kroz ovo iskustvo, mislila je da ništa ne može da je iznenadi, ali je ostala zgranuta kada je došao trenutak da donese treće dijete na sijvet!

Naime, ona je svoju potresnu priču podijelila na društvenoj mreži, a ono što je napisala izazvalo je burne reakcije među njenim prijateljima i poznanicima.

FOTO: ZORANA JEVTIĆ/ILUSTRACIJA

“S obzirom na to da sam završila medicinsku školu i duboko uvjerena u čast svoje struke,odlučila sam da trudnoću pratim u Domu Zdravlja u Šapcu. Sve je bilo u trudnoći odlično, do samog momenta porođaja! Želim da vam pišem o uslovima i odnosu pojedinih ljekara u Opštoj bolnici u Šapcu. Tamo ne postoji posteljina, 5 dana sve porodilje su u sobi ležale na krvavim čaršavima, nema jastuka, a jod za pranje nosimo od kuće. Sve trudnice pregledane su na istoj posteljini na kojoj je rađen CTG”, piše ona.

Dodaje da su babice u bolnici bile divne, ali da joj to nije mnogo značilo, jer je glavnu riječ imao doktor.

“Prije svega, doktor nije dozvolio da mi daju na vrijeme doze epidurala uz riječi “neka je, nisu ovo nikakvi bolovi”. U tom trenutku ja sam trpjela bolove već 20 sati. Zatim, dok su me babice porađale on je u sali stajao naslonjen na kolica sa instrumentima i jeo jabuku”, priča Nataša.

Ona potom kaže da je bebi pupčanik bio obmotan oko glave i da su babice  imale poteskoća da je izvuku, ali da taj podatak nigdje nije zabeležen ni na otpusnoj listi.

“Doktor za sve to vreme nije prilazio. Onda dolazi dio sa ušivanjem, gde on počinje da me ušiva bez lokalne anestezije pod izgovorom da sam pod epiduralom, iako prije toga nije dozvolio anesteziologu da mi da dozu. Ne znam koliko konaca imam, ali doktor je gledao kako čupam kosu i molim ga da samo malo stane jer ne mogu više i kada sam se skoro onesvijestila samo su otvorili vrata od terase uz riječi “evo, još koji minut, gotov sam””, napisala je Nataša.

Ilustracija
ILUSTRACIJAFOTO: ZORANA JEVTIĆ

Nataša je potom stigla na odjeljenje misleći da je njenim mukama došao kraj,. ali se prevarila.

“Sjutradan u viziti doktori su samo prošli pored porodilja, a 24 sata od porođaja, kad sam otišla na tuširanje, iz sebe sam izvukla ogromnu gazu koju je doktor zaboravio. Sada poslije toliko dana dobijam temperaturu koja ide do 41 stepen i nalaze mi bakteriju koju sam vjerovatno zaradila u bolnici baš od te gaze. Primam terapiju od koje mi nije mnogo bolje i žele da me ostave u bolnici, a ja se samo pitam kome da ostavim bebu od 20 dana i još dvoje djece”, kaže ona.

Nataša objašnjava da ne želi nikoga da tuži, nisu joj potrebne pare, samo je htjela da njenu priču čuju.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com