DPS: Bečić da se vrati u realnost - Volim Podgoricu

DPS: Bečić da se vrati u realnost

Demokratska partija socijalista Crne Gore (DPS) zadovoljna je zbog povratka Alekse Bečića i Dritana Abazovića u parlament, jer smatra da je to jedino realno polje političkog nadmetanja, saopšteno je iz te stranke.

“Pored toga što se opozicioni bojkot pokazao kao besmislen, nečastan i nemoralan čin kojim su poslanici besramno trošili nezarađeni novac, smatramo da su dugim odsustvom iz institucija pojedinci postali potpuno odvojeni od realnosti”, navode iz DPS-a.

To se, kako se ocjenjuje, desilo poslaniku Bečiću, koji je danas u izjavi u Briselu, pokazao da razmišlja u nekim kategorijama koje se dosta razlikuju od stvarnosti.

“Poslanik Bečić je očito zaboravio da je njegov politički subjekt, doživio dva izborna debakla za mjesec dana, da ih u gradovima gdje participiraju u vlasti, njihovi koalicioni partneri prozivaju za nerad i korupciju”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, “zaboravio je Bečić i odakle je krenuo, i gdje je bio, i kuda je pošao”.

“Vjerujemo da se poslanik Bečić zanio kada je pun entuzijazma izrazio želju da bude predvodnik Vlade, koja će, kako on reče, “uvesti Crnu Goru u EU”?! Ova izjava djeluje farsično kada se posmatra u kontekstu gubitničke pozicije koju ovaj političar i njegova koalicija zauzimaju na političkoj sceni”, kaže se u saopštenju DPS-a.

U DPS-u ističu da vjeruju da entuzijazma i želje kod Bečića ne fali, ali prvo mora jedan uslov da zadovolji: da pobijedi na izborima.

“Otvoreni smo za politički dijalog u Parlamentu, i formiranje radnih tijela koja bi raspravljala na temu svih pitanja koja mogu biti u fokusu crnogorskog društva”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da i DPS, kao i evropski zvaničnici, iskazuje zadovoljstvo što su se i Bečić i Abazović uvjerili da je bojkot bio promašaj i da je njihovim poslanicima mjesto u institucijama.

“Ipak, nadamo se da će ovakvi nerealni ispadi učesnika dijaloga, poput ovoga koji je načinio Bečić, biti sporadični incidenti, koji neće narušiti jednu dobru namjeru da se demokratski razgovara o svim pitanjima važnim za našu državu i naše društvo”, poručili su iz DPS-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com