Han se sastao sa Bečićem i Abazovićem - Volim Podgoricu

Han se sastao sa Bečićem i Abazovićem

Komesar za proširenje Evropske unije Johanes Han kazao je da će biti mnogo izazova i da je progres moguć, nakon razgovora sa liderima Demokrata i GP URA Aleksom Bečićem i Dritanom Abazovićem.

“Imali smo odličan razgovor sa liderima stranaka o procesu koji nas očekuje, biće tu mnogo izazova, ali imaćemo konstruktivan fokus na ovu temu, a progres je kao i uvijek u životu moguć”, naveo je Han na pres konferenciji posle susreta na kome je prezentovan Plan izbornih reformi.

On je kazao da su ključne stavke napredak u reformi slobode izražavanja i medija, reforma sudstva i izbornog zakonodavstva, “a koja su sve ne samo u srži crnogorskih reformi u smislu članstva u EU, već i građani Crne Gore očekuju rezultate u ovoj oblasti”, dodao je Han.

Bečić i Abazović su prezentovali u Briselu Plan izbornih reformi Hanu i poručili da pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji nema alternativu.

“Bečić i Abazović su na poziv komesara Hana prezentovali Plan izbornih reformi kojeg je prethodno pozdravila Evropska komisija. Imajući u vidu da ova dva politička subjekta od svog osnivanja funkcionišu na način što nude konkretna rješenja za detektovane probleme, oni su komesaru Hanu predali detaljnu razradu Plana izbornih reformi na 35 strana i iskazali spremnost da uz podršku Evropske unije u Ad hoc parlamentarnom radnom tijelu se bore za dosljednu  implementaciju predloženih rješenja”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je Bečić Hanu saopštio da “za razliku od Đukanovića koji ovih dana šalje euroskeptične poruke, upućujuje oštre strelice Briselu i najavljuje novi, ko zna koji put po redu, zaokret u spoljnjoj politici, ljudi za 21. vijek smatraju da pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji nema alternativu.”

“Abazović je takođe istakao da Crna Gora konačno ima kredibilnu, proevropsku alternativu u opoziciji i zahvalio se komesaru Hanu na činjenici da su vrata Evropske komisije širom otvorena za sve proevropske znage”, navodi se u saopštenju.

Sa Hanom su u sjedištu Evropske komisije u Briselu razgovarali i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović i potpredsjednik URA-e Miloš Konatar.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com