Jagoš Petrović se rezao žiletom po vratu - Volim Podgoricu

Jagoš Petrović se rezao žiletom po vratu

Zatvorenik Jagoš Petrović napravio je incident u Kazneno popravnom domu spuškog zatvora kada se rezao po vratu žiletom. Prema nezvaničnim saznanjima Dana, Petrović je na ovaj način protestovao zbog odluke nadležnih organa koji su odbili njegov zahtjev za prekid služenja zatvorske kazne zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Incident se dogodio prekjuče, a službenici ZIKS-a Petrovića su odmah odveli na ukazivanje ljekarske pomoći. Nakon toga, konstatovano je da je njegovo stanje stabilno i on je vraćen u ćeliju gdje je pod pojačanim nadzorom.

Petrović ima duži policijski dosije, a prije dvije godine uhapšen je u Beogradu po međunarodnoj potjernici koju je Interpol Podgorica raspisao za njim zbog izdržavanja kazne na koju je osuđen zbog pokušaja ubistva tada odbjeglog osuđenika Ivana Vujovića i zbog krivičnih postupaka razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivinih materija.

Podgorički Interpol potraživao je Petrovića po tri osnova i to izvršenje dvije pravosnažne sudske presude i obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku.

Njega je Viši sud u Podgorici osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri godine zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju, koje je izvršeno 15. 11. 2012. godine u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, gd je je dok se nalazio na izdržavanju kazne zatvora pokušao da liši života zatvorenika Ivana Vujovića.

On je, kako je presuđeno, šiljkom napravljenim od metalne šipke Vujoviću zadao više udaraca, čime mu je nanio teške tjelesne povrede.

DAN

1 komentar

  1. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It really helpful & it helped me out much. I hope to offer something back and help others such as you helped me.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com