LIJEPE VIJESTI! Nina Bošković ide na Oksford! - Volim Podgoricu

LIJEPE VIJESTI! Nina Bošković ide na Oksford!

Podgoričanka Nina Bošković u oktobru će početi master studije iz kliničke embriologije na jednom od najboljih svjetskih univerziteta – Oksfordu, zahvaljući današnjoj donaciji Hipotekarne banke, koja će joj obezbijediti oko 20.000 eura koliko je nedostajalo za plaćanje školarine (43.000 eura).

Konferencija za medije Hipotekarne banke je u toku.

Bilo je malo izgleda da Bošković bude student prestižne ustanove, iako je primljena kao jedna od 13 najboljih iz cijelog svijeta. Na njene dopise nijesu odgovarale državne institucije.

Nakon teksta o Nininim postignućima u “Vijestima”, prva se javila kompanija “Vezuv” koja je Nini obezbijedila 10.000 eura za školarinu i 6.000 za život u Britaniji. Istog dana, Zapad banka je Boškovićevoj obezbijedila 2.000 eura, a onda se uključila Vlada i Ministarstvo koji su donirali 10.000 eura za školarinu. Kompanija Montepuit je donirala 500.

Boškovićeva danas treba da javi Oksfordu da li može da pokrije troškove školarine, a za to je bilo malo izgleda sa 22.500 eura, sve dok je nije kontaktirao menadžment Hipotekarne banke, koji je odlučio da joj obezbijedi sve što za školarinu nedostaje.

Vijesti

2 komentara

  1. Čestitam Nini na upisu na univerzitet. Nad se da će profesionalnu karijeru nastaiti u Crnoj Gor jer ne to obavezuju donacije.
    Pozivam vladu CG i nadležno ministarstvo da uspostavi principjelne standarde podrške uspješnim studentima kojih ima mnogo kak bi svi imai iste šanse. Da li društvo zna da je jedan naš student, Marko, nedavno održao predavanje na Loondonskom kraljevskom institutub pred najvećim svjetskim autoritetima. Svaka zemlja bi se ponosila . Da li će ministartsvo i vlada i njemu pomoći da nastavi doktorske studije? Verovatno ne , je je iz prosječne ( u materijalnom smislu) crnogorske porodice. Ali ako griješim, molim da se predstavnici ministarstva izasne na kojinačin može da dobije pomoć.

  2. Hello there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com