PODGORICA: Pronađeno 153 kg DROGE! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pronađeno 153 kg DROGE!

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su danas, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a postupajući na osnovu operativnih saznanja presjekli lanac krijumčarenja opojne droge iz Republike Albanije u Crnu Goru i tom prilikom zaplijenili oko 153 kilograma opojne droge marihuana tipa skank.

Intenzivno se radi na identifikaciji počinilaca ovog krivičnog djela.

Naime, službenici OGB Tuzi su, 20.06.2018. godine oko 07,15 časova, vršeći poslove obezbjeđenja državne granice, a postupajući po operativnim saznanjima u mjestu Grabon, na pješačkoj stazi koja vodi iz Republike Albanije, pored samog korita rijeke Cijevne, a preko granične linije u Crnu Goru, na izvjesnoj udaljenosti primijetili četiri nepoznata lica koja su na leđima nosila džakove. Kada su ova lica primjetila policijske službenike, odbacila su džakove i dala se u bjekstvo u pravcu Republike Albanije, budući da su se nalazila u samoj blizini granice. Službenici granične policije su obavijestili službenike policije Republike Albanije o tome da su četiri lica nelegalno prešla državnu granicu nakon što su odbacila džakove na našoj teritoriji i pobjegla.

Nakon pregleda lica mjesta policijski službenici su izuzeli četiri jutana džaka bijele boje u kojima se nalazilo 147 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.

Pronađena opojna droga predata je službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje. Opojna droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Nastavljaju se dalje mjere i radnje u saradnji sa službenicima granične policije Republike Albanije u cilju identifikacije počinilaca.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com