Podgorica: Sjutra novi protest ispred RTCG-a - Volim Podgoricu

Podgorica: Sjutra novi protest ispred RTCG-a

Media Centar poziva građane i građanke, predstavnike nevladinih organizacija i nezavisnih medija na protestni performans povodom nezakonitog i politički motivisanog razrješenja direktora TVCG Vladana Mićunovića, saopšteno je iz Media centra.

“Pozivamo sve slobodne građane da iskažemo zajedno protest i protiv partijske kontrole institucija i protiv proganjanja slobodnomislećih aktivistkinja i aktivista nevladinog sektora.Čišćenje javnog medijskog servisa ali i Agencije za sprečavanje korupcije privodi se kraju. U Crnoj Gori ne postoji nijedna samostalna, profesionalna institucija, oslobođena uticaja DPS-a. Vladajućoj političkoj partiji nije dovoljno što ima potpunu kontrolu nad svim savjetima regulatornih i kontrolnih institucija, već i usamljene neistomišljenike protivzakonito smjenjuje i progoni. Vanja Ćalović Marković je posljednja u nizu aktivista i aktivistkinja NVO koji su označeni kao neprijatelji DPS-a zbog svog samostalnog i profesionalnog ukazivanja na propuste u radu institucija”, kazali su iz Media centra.

Protestni performans pod sloganom “Nezavisni Javni servis i tačka” biće održan u četvrtak 21. juna u 19.00 na platou ispred zgrade RTCG.

Na građanskom skupu govoriće: Dragoljub Duško Vuković (Media Centar), Maja Raičević (Centar za ženska prava), Omer Šarkić (građanski aktivista i bloger), i Goran Đurović (Media Centar).

“Vladajuća partija ulazi u završnu fazu ponovnog stavljanja pod kontrolu RTCG. Većina članova Savjeta RTCG su puki izvršioci volje DPS-a koji treba da vrate usluge političkoj partiji koja im je, kršeći zakonske propise, omogućila da postanu članovi ovog tijela. Činom razrješenja Vladana Mićunovića, TVCG ponovo  postaje kontrolisani partijski servis. Jedina institucija u Crnoj Gori koja je makar 17 mjeseci bila oslobođenja partijskog uticaja prestaje da bude servis svih građana i postaje ponovo servis jedne političke partije.Ukolko ne želite da se vama manipuliše i od vas skrivaju informacije od javnog interesa, ukoliko ne želite partijsku televiziju, dođite na građanski skup. Braneći javni medijski servis, branite svoja ljudska i građanska prava”, navode iz Media centra.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com