Siniša Milić (45) likvidiran “marmeladom”: Ovaj eksploziv se nudi na crno u Crnoj Gori, Albaniji i BiH - Volim Podgoricu

Siniša Milić (45) likvidiran “marmeladom”: Ovaj eksploziv se nudi na crno u Crnoj Gori, Albaniji i BiH

Siniša Milić (45), pripadnik klana Luke Bojovića, likvidiran je u utorak u Beogradu takozvanom “marmeladom”, kako popularno kriminalci nazivaju taj eksploziv.

 Naime, atentator je koristio klasičan eksploziv, spravljen kao smjesa više jedinjenja i može se na nabaviti na crnom tržištu u tri zemlje iz regiona: Crnoj Gori, Albaniji i Bosni i Hercegovini. Međutim, ispituje se da li eventualno eksploziv potiče s jednog od kamenoloma u Srbiji, gde ga mineri koriste.

Kilogram ovog eksploziva na crnom tržištu košta od 1.700 do 4.500 evra. Trenutno se, na osnovu ostataka sa lica mjesta, ispituje i porijeklo, odnosno na koji način je eksploziv aktiviran – da li je korišćena elektronika mobilnih telefona, ključ za daljinsko otključavanje/zaključavanje vozila ili čak djelovi sa elektronske ogrlice za dresuru pasa.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ

Takozvana “marmelada”, lako se priprema, a koristi se čak i u ribolovu. S obzirom na gramažu koja se upotrebi, u krugu od 150 metara gdje se ovaj eksploziv baci, ne ostaje ništa osim mrtvo more.

Pretpostavlja se da je ubica neko vrijeme pratio Milića i da je na daljinski aktivirao eksploziv podmetnut pod Milićev džip, prenosi Telegraf.

FOTO: MARINA LOPIČIĆ
Podsjećamo i na slučaj iz 2012. godine, kada je na isti način likvidiran Boško Raičević (42), blizak rođak Andrije Draškovića. On je 22. juna raznijet tako što je njegov “sitroen” dignut u vazduh u Ulici cara Dušana na Dorćolu.

Eksplozija je bila toliko snažna da je Raičević bukvalno raskomadan, a djelovi njegovog tijela odletjeli su i dvadesetak metara. U eksploziji je povrede lica zadobio i Aleksandar S. (41), koji je bio u vozilu pored Raičevićevog.

Prije samo godinu i po dana, tačnije, 8. februara, u vazduh je dignut i automobil Ivana Ćirića. Eksplozija se dogodila u beogradskom naselju Braće Jerković. On je tada preživio, ali sa teškim povredama zbog kojih mu je amputirana ruka. To je bio treći pokušaj atentata na njega, a kobni u kom je usmrćen, dogodio se nekoliko mjeseci kasnije.

kurir

 

(Kurir.rs)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com