Joković: I SNP da se vrati u Skupštinu - Volim Podgoricu

Joković: I SNP da se vrati u Skupštinu

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković smatra da bi njihovi poslanici trebalo da slijede primjer većeg dijela opozicije i vrate se u Skupštinu.

“Pošto se većina opozicionih partija vratila u parlament ili su najavili vraćanje, ne vidim svrsishodnost da SNP jedini ostane u bojkotu. Uslovi koji su postavljeni pri početku bojkota nijesu ispunjeni, a lokalni izbori su pokazali da to nije nanijelo nikakvu štetu vladajućim partijama”, kazao je Joković za “Vijesti”.

Međutim, poslanici SNP-a Srđan Milić i Danijela Pavićević nisu juče odgovarali na pozive i poruke da li će se vratiti u salu i pod kojim uslovima.

Pavićević je krajem prošle godine najavila da će se njih dvoje privremeno vratiti u Skupštinu kada se na dnevnom redu nađe Zakon o amnestiji, o čemu tada nije bio obaviješten vrh SNP-a.

“Mi u opoziciji moramo svi sjesti za sto i dogovoriti dalji način djelovanja opozicije, raditi na jedinstvu i dobiti za to podršku Evropske unije i napraviti pritisak na Demokratsku partiju socijalista da konačno dođemo do dobrih izbornih zakona i fer uslova za izbore. Ovo bi trebalo da bude minimum ispod koga opozicija ne bi smjela da ide”, smatra Joković.

Do sada su se u skupštinske klupe vratili svi osim poslanika SNP-a, Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA.

Skupštinska sala bila je poluprazna više od godinu, jer je 39 poslanika opozicije poslije spornih parlamentarnih izbora u oktobru 2016. odlučilo da ne učestvuje u njenom radu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com