POTRAGA ZA PODGORIČANINOM NIKOLOM VUJOŠEVIĆEM! - Volim Podgoricu

POTRAGA ZA PODGORIČANINOM NIKOLOM VUJOŠEVIĆEM!

Pripadnici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala uhapsili su 12 osoba iz Nikšića i sa Cetinja  zbog sumnje da su falsifikovanom dokumentacijom izvršili 33 transkacije ka svojim računima sa računa firme “Roaming Montenegro”, i tako toj firmi nanijeli štetu od 1.666.000 eura.

Još uvijek se traga za Podgoričaninom Nikolom Vujosevićem (24) koji je osumnjičen za isto djelo.

“Naime, službenici Odsjeka su lišili slobode 12 lica, i to: D.P. (53) iz Nikšića, I.K. (27) iz Nikšića, D.M. (28) iz Nikšića, R.P. (25) iz Nikšića. D.B. (33) iz Nikšić, S.B. (38) iz Nikšića, N.V. (44) iz Cetinja, A.L. (44) iz Cetinja, V.M. (56) iz Cetinja, B.V. (64) iz Cetinja, D.I. (19) iz Cetinja, S.K. (21) iz Cetinja, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara u produženom trajanju, dok je za N.V. (24) iz Podgorice raspisana potjernica i za njim se intenzivno traga, zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su, 19.06.2018. godine, sa poslovnog računa „Roaming Montenegro“ d.o.o. Nikšić, otvorenog kod Erste banke, na osnovu falsifikovane dokumentacije navedenog privrednog društva izvršili 33 transakcije odliva novca prema svojim računima u ukupnom iznosu od 1.665.793 eura i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

N.V. je izvršio  izvršio statusne promjene u privrednom društvu „Roaming Montenegro“ d.o.o Nikšić kod Centralnog registra privrednih subjekata na osnovu falsifikovane dokumentacije, gdje je umjesto izvršnog direktora D.M. prikazao sebe za izvršnog direktora ovog privrednog društva i na osnovu te i takve falsifikovane dokumentacije, dovodeći u zabludu službenika Erste banke, izvršio promjenu kartona deponovanih potpisa u ovoj banci i aktivirao uslugu netbanking-a (elektronsko plaćanje), te na taj način došao do podataka o stanju i kretanju novčanih sredstava na računu ovog privrednog društva, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi

“On je, kako se sumnja, 19.06.2018.godine, koristeći opciju netbanking-a izvršio 33 transfera odliva novca sa računa privrednog društva „Roaming Montenegro“ d.o.o Nikšić prema svojim računima i računima ostalih osumnjičenih lica otvorenih kod poslovnih banaka u Crnoj Gori.On je na ovaj način, kako se sumnja, izvršio transfer – odliv novca sa računa privrednog društva „Roaming Montenegro“ d.o.o Nikšić na svoje račune otvorene kod poslovnih banaka u iznosu od 955.000 eura.  Ostatak novca je, sumnja se, u dogovoru sa ostalim osumnjičenim licima, na opisani način prebacio na račune navedenih osumnjičenih lica, kao  i izvršio transfer u iznosu od 20.793 eura na račun jednog privrednog društva koje se bavi prodajom tehnike, a u cilju kupovine tehničke opreme za sopstvene potrebe”, navodi se iz UP.

Osumnjičena lica su sa svojih računa uspjela da podignu određeni iznos gotovog novca do momenta podnošenja krivične prijave od strane Erste banke službenicima Uprave policije, nakon čega je zajedničkim aktivnostima službenika Uprave policije i ODT u Podgorici i Osnovnog suda u Podgorici ostatak novca blokiran na računima ovih fizičkih lica.

Službenici Uprave policije u saradnji sa državnom tužiocem u ODT u Podgorici nastavljaju aktivnosti u radu po navedenom predmetu, u cilju utvrđivanja eventualnog učešća drugih lica u izvršenju predmetnog krivičnog djela.

2 komentara

  1. It’s really a nice and helpful piece of info. I’m glad that you just shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com