Home / NOVOSTI / Hronika / Krivična prijava: Pronađena puška i municija

Krivična prijava: Pronađena puška i municija

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Šavnik su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a postupajući na osnovu operativnih informacija, prilikom pretresa pronašli i oduzeli pušku i municiju u ilegalnom posjedu. Protiv osumnjičenog podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Jednom licu otkazan je boravak na teritoriji Crne Gore zbog nelegalnog boravka.

Niame, službenici OB Šavnik su, 20.06.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih informacija, po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Žabljaku, a uz prethodne konsultacije sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, izvršili pretres porodnične kuće i drugih objekata u mjestu Tušina koje koristi D.Č. (38) iz Beograda. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku M48 kalibra 7,9mm, 26 metaka kalibra 7,9 mm i četiri metka kalibra 7,62 mm, u ilegalnom posjedu.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se protiv D.Č. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Takođe, prilikom preduzimanja službenih radnji u vezi sa navedenim djelom, u porodičnoj kući koju koristi D.Č. zatečena je A.B. (24) iz Hrvatske, koja je nelegalno boravila na teritoriji Crne Gore. Ona je privedena inspektoru za strance Centra bezbjednosti Nikšić, nakon čega je za nju donijeto rješenje o otkazu boravka i zabrana ulaska u Crnu Goru narednih 6 mjeseci.

Check Also

Sestra ubijene Jasmine Dominić sve priznala policiji?

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *