Luka treći pik na draftu, nova stanica Dalas - Volim Podgoricu

Luka treći pik na draftu, nova stanica Dalas

Luka Dončić je novi igrač Dalas Maveriksa. Na večerašnjem NBA draftu, mladi Slovenac je sa treće pozicije prvobitno bio izbor Atlante, ali je nakon dogovora dva tima o razmjeni objavljeno da će otići u redove tima iz Teksasa.

U zamjenu, Dalas je sa pete pozicije izabrao Treja Janga sa Univerziteta Oklahoma, a uz njega Atlanti predao i pravo odabira u prvoj rundi na regrutovanju novajlija iduće godine.

Dončić je protekle sezone izabran za najkorisnijeg igrača Evrolige, a sa reprezentacijom Slovenije je 2017. godine osvojio Eurobasket. U redovima “kraljevskog kluba”, sa kojim je uzeo pehar Evrolige i španskog prvenstva, bilježio je 14,2 poena, 5,2 uhvaćene lopte i i 4,6 asistencije po utakmici, te ga mnogi eksperti smatraju najkompletnijim i najintrigantnijim imenom na ovom draftu.

Jang iza sebe ima senzacionalnu sezonu u kojoj je postao prvi univerzitetski igrač u istoriji koji je bio najefikasniji šuter i asistent lige, sa 27,4 poena i 8,8 dodavanja po meču. Odvažnost u šutiranju trojki donijela mu je neminovna poređenja sa zvijezdom Golden Stejta, Stefom Karijem.

Finiks Sansi igrali su na sigurno i uradili ono što je gotovo svaki ljubitelj košarke u SAD očekivao – Deandre Ejton, doskorašnji košarkaš Univerziteta Arizona, izabran je za prvog pika na ovogodišnjem NBA draftu.

 

Fizički dominantni košarkaš sa Bahama prošle godine na koledžu u Arizoni bilježio je 20.1 poena, 11.6 skokova i 1.9 blokiranih šuteva po utakmici, a uprava Sansa nada se da će uz talentovanog centra ponovo postati relevantan tim u najjačoj ligi svijeta, nakon nekoliko sezona za zaborav i osam godina bez plasmana u plej-of.

 

Sakramento Kingsi su sa druge pozicije izabrali Marvina Beglija, a sve do samog početka ceremonije bilo je neizvjesno da li će se tim iz Kalifornije odlučiti za zvijezdu Univerziteta Djuk ili Dončića.

 

Izbor Memfisa sa četvrte pozicije pao je na Džerena Džeksona mlađeg, koji je u dresu Mičigen Stejta proglašen za najboljeg defanzivnog igrača NCAA takmičenja.

Među najobećavajućim imenima na ovogodišnjem draftu, Orlandžo Medžik je sa šeste pozicije izabrao Mohameda Bambu.

Doskorašnji košarkaš Teksasa je prava dabl-dabl mašina u najavi, sa najvećim rasponom ruku ikada zabilježenim na testiranju novajlija, a eksperti ga jednoglasno porede sa igračem Jute, Rudijem Goberom, uz znatno efikasniji šut sa distance u odnosu na Francuza.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com