Marković: CG treća u Evropi po stopi rasta BDP, obaveza i podsticaj za Vladu - Volim Podgoricu

Marković: CG treća u Evropi po stopi rasta BDP, obaveza i podsticaj za Vladu

Predsjednik Vlade Duško Marković izrazio je zadovoljstvo danas objavljenim zvaničnim rezultatima o stopi rasta bruto domaćeg proizvoda u I kvartalu 2018. godine od 4,5 odsto i poručio da tako dobar rezultat, treći u Evropi, predstavlja i obavezu za Vladu da nastavi da podstiče sopstvenu administraciju na brzo donošenje zakonitih odluka i na odgovornu realizaciju Vladinih ekonomskih politika.

duskomarkovic

Zahvalivši se svima koji su doprinijeli ovakvom trendu rasta naše ekonmije premijer je poručio da će Vlada nastaviti da radi na isti način.

„Uvjeravam vas da će ovaj trend rasta naše ekonomije predstavljati obavezu Vlade da nastavimo da na isti način obezbjeđujemo uslove za valorizaciju naših nespornih resursa u sektorima koji doprinose razvoju zemlje u cjelini. Prije svega realizaciji kapitalnog budžeta na planu razvoja infrastrukture, ali i svih drugih projekata na prostoru cijele zemlje. Ovo će biti obaveza i podsticaj da Vlada nastavi da podstiče sopstvenu administraciju na brzo donošenje odluka zasnovanih na zakonu, ali i na punu odgovornost za realizaciju ekonomskih politika iza kojih stoji Vlada“ – poručio je predsjednik Vlade.

Marković je rekao da će Vlada uraditi sve da obezbijedi što više stranih investicija i da domaći investitori ulažu više nego što ulažu danas.

„Razumjećemo sve njihove prigovore i zahtjeve i odgovoriti tim interesima kako bi zemlja nastavila da se razvija na dinamičan način kako to pokazuju podaci u I kvartalu 2018. godine“ – poručio je predsjednik Vlade.

1 komentar

  1. I would like to use the chance of thanking you for your professional instruction I have continually enjoyed viewing your site. I am looking forward to the particular commencement of my university research and the overall preparation would never have been complete without visiting your website. If I could be of any assistance to others

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com