PODGORICA: Otvorena Marokanska neđelja zanatlija u Glavnom gradu - Volim Podgoricu

PODGORICA: Otvorena Marokanska neđelja zanatlija u Glavnom gradu

Marokanska neđelja zanatlija u Podgorici, koja se organizuje u okviru manifestacije Podgoričko kulturno, otvorena je na Trgu nezavisnosti. Događaj koji organizuju Glavni grad Podgorica i Ambasada Kraljevine Maroka u Crnoj Gori trajaće do 28. juna i biće otvoren za javnost od 10:00 do 21:00 čas.

Manifestaciju je otvorio ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, a domaćin brojnim zvanicama bili su gradonačelnik Slavboljub Stijepović i Njegova Ekselencija, gospodin Mohammed Sajid, ministar turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroko.

Nakon ceremonije otvaranja upriličena je modna revija “Shine and Last Forever” na kojoj su prikazani modeli talentovane marokanske kaftan dizajnerke Selme Debaghi.

Marokanska neđelja zanatlija u Podgorici u navedenom periodu, prikazaće marokanske zanatlije – know-how, uz muziku i degustaciju marokanskih jela i specijaliteta.

Ministarstvo  turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroko, koje zastupa La Maison de l’Artisan, i Marokanska ambasada u Beogradu, uz podršku Glavnog  grada Podgorice po prvi put u Crnoj Gori organizuju, Marokansku neđelju  zanatlija u Podgorici. Majstori koji predstavljaju različita područja marokanskog zanatstva će  Podgoričanima i turistima demonstrirati svoje hiljadugodišnje vještine. Tradicionalni muzički bendovi će tokom čitavog događaja predstaviti raznovrsnu muziku, a marokanski kuvari će svakodnevno pripremati najbolju hranu marokanske kuhinje.

Organizacija prve Marokanske neđelje zanatlija u Podgorici ima za cilj zbližavanje Maroka i Crne Gore i promovisanje imidža Kraljevstva kao zemlje dugotrajne istorije, milenijumskih vještina, etničke i verske raznolikosti i tolerancije. Tokom  ove neđelje, građani i pośetioci će moći da uživaju u kulturi Maroka, u samom centru glavnog grada Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com