PODGORICA: Saslušani Marko Milačić i Vladislav Dajković - Volim Podgoricu

PODGORICA: Saslušani Marko Milačić i Vladislav Dajković

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, i generalni sekretar, Vladislav Dajković, saslušani su jutros u Centru bezbjednosti Podgorica zbog prijave LGBT organizacije ”Progres”.

Prijava “Progresa, navode iz Prave Crne Gore, tiče se govora mržnje prema LGBT osobama.

Generalni sekretar Prave, Vladislav Dajković, tereti se zbog izjave u televizijskoj emisiji u kojoj je gej osobe nazvao ”pederima”, a predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, se tereti zbog pres konferencije u kojoj je istakao da ”gej osobe u Crnoj Gori ne mogu usvajati djecu.”

“Što se tiče mene nema potrebe da niko strahuje, pogotovo što sam i ja bio žrtva politički motivisanog prebijanja, ali i hapšenja i sudskih presuda, samo zbog svojih političkih stavova”, navodi se u izjavi Dajkovića.

On je dodao da nema ništa protiv LGBT osoba i da ih nikada ne bih uvrijedio.

“Niko mi ne može oduzeti pravo da se duboko protivim tim tzv. Modernim vrijednostima koje pokušavaju da nam podmetnu kao normalne i kao zdrave, dok sa druge strane jednu prosječnu crnogorsku porodicu pokušavaju da omalovaže, obezvrijede i predstave kao izumiruću retrodgradnu pjavu,jer ako je iko na udaru u u Crnoj Gori to je prosječna porodica koja jedva preživljava od mjeseca do mjeseca, pa zbog toga niko ne pravi parade, niti se podnose prijave protiv onih kojih bi zaista trebalo”, navodi se u izjavi Dajkovića.

Milačić je u svojoj izjavi naveo da “pobuna protiv i glas protiv ovog zakona je danas jedan od najelementarnijih vidova patriotizma.”

“Pozivam sve opozicione političke partije, njihove lidere, ali i članstvo vladajuće partije, da se proaktivno i hitno odrede prema ovom antiporodičnom, anticivilizacijskom, antiustavnom i anticrnogorskom zakonu, jer vlast zajedno sa njihovim nalogodavcima planira da ovaj zakon usvoji u što kraćem roku. Ne smijemo sjedjeti skrštenih ruku i ovako veliku temu gurati pod tepih. Podnosiocima prijave protiv mojih kolega, drugih ljudi i mene želim da poručim : „U nama ćete imati zaštitu kao i svaki drugi građanin ove zemlje, ali ne dirajte porodicu i dalje ruke od djece“”, naveo je Milačić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com