Home / NOVOSTI / Društvo / PREKRŠIO ZAKON: Javni interes podredio privatnom pa zaradio 33.000 eura

PREKRŠIO ZAKON: Javni interes podredio privatnom pa zaradio 33.000 eura

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) Božidar Vuksanović prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije jer je javni podredio privatnom interesu.

To je odluka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) od 21. juna. Njome je utvrđeno da je Vuksanović istovremeno tri mjeseca primao direktorsku platu u Upravi za inspekcijske poslove i naknadu za članstvo u Odboru ACG, kao i da je učestvovao u izmjeni statuta da pribavi sebi korist.

ASK je utvrdio da je Vuksanović prekšio član 7 i 8 Zakona o sprečavanju korupcije tako što je kao član odbora ACG, nakon imenovana na javnu funkciju 30. juna 2017, glasao za sebe i izmjene statuta da bi se profesionalizovala funkcija predsjednika borda, na koju je postavljen.

“Time je ostvario naknadu-zaradu od septembra do maja 2017, u ukupnom bruto iznosu 31.939 eura, što nije na osnovu odluke osnivača – Vlade, kako je propisano statutom ACG. Time je javni interes podredio privatnom”, piše u odluci ASK.

Oni ističu i da je prekršio član 12 Zakona jer je istovremeno za jul, avgust i septembar u Upravi za inspekcijske poslove (u bruto iznosu od 5.578 eura, odnosno neto 1.245 mjesečno)  i istovremeno naknadu za članstvo u odboru ACG.

Vijesti

Check Also

Djelovi gradova bez struje

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *