RAT KLANOVA: Od početka godine 18 ubistava - Volim Podgoricu

RAT KLANOVA: Od početka godine 18 ubistava

Od početka nedjelje u Beogradu su se dogodile dvije mafijaške likvidacije. Najprije je kod Autokomande džip u kom je bio pripadnik klana Luke Bojovića dignut u vazduh, dok je sinoć, u Žarkovu, jedan muškarac izrešetan iz automatskog oružja.

Sumnja se da je povod za oba ubistva trgovina narkoticima.

Iako iz policije stalno poručuju da je ubistava sve manje, ostaje otvoreno pitanje zašto se, uprkos objavi rata protiv mafije, ona kriminalna najslabije rješavaju.

Iz automobila u pokretu ubica je pucajući iz automatskog pištolja “škorpiona”, ispalio najmanje dvadeset metaka u 45-godišnjeg Savu Stevovića. Prolaznici su njegovo tijelo pronašli za volanom automobila “mini moris” u beogradskom naselju Žarkovo. Ubijeni muškarac imao je kriminalni dosije zbog trgovine drogom, nelegalnog oružja i nasilničkog ponašanja.

Kako saznaje N1, Stevović, koji je inače iz Nikšića, nedavno je izašao iz zatvora u inostranstvu.

Nekoliko minuta poslije ubistva, policija je u obližnjim ulicama pronašla zapaljeni bijeli “BMW” sa zatamnjenim staklima.

Sumnja se da su upravo taj automobil ubice koristile tokom zločina.

Istraga je u toku i za ubicama se traga – upravo je to rečenica koja se najčešće čuje kada su u pitanju slučajevi ubistva u podzemlju, iako je sredinom oktobra 2016. država objavila rat mafiji.

“Objavljujemo rat ovoj vrsti mafije i u ovaj rat ulazimo potpuno bez zadrške, bez rezerve”, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

“Mi ćemo se, bez obzira na cijenu koju možemo da platimo, žestoko obračunati sa onima koji misle da im je Beograd prćija i da mogu da ubijaju koga stignu”, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ove prijetnje kriminalcima vrh države uputio je poslije ubistva osuđivanog narko dilera i vođe jedne navijačke grupe Aleksandra Stankovića.

Od tada se u Srbiji, u kriminalnim obračunima, dogodilo 37 ubistava.

U borbi za prevlast na narko tržištu ili ratovima klanova od početka ove godine ubijeno je 18 ljudi.

Bivši koministar policije Božo Prelević kaže da policija, uprkos najavama, na djelu ne pokazuje da sa kriminalcima ratuje.

“Oni vama u policiji stalno podmeću i guraju neke specijalne jedinice koje skaču iz helikoptera, pa izlaze iz vode, pa sa zgrade idu niz kanap unatraške, pa kome to treba. Šta će ovoj zemlji 30 takvih jedinica, a nemamo kriminalističke inspektore i inspektore koji treba da uhvate narkomane. Mi se udavismo u drogi”, kaže Prelević.

Kakvi su rezultati rata protiv mafije koji traje duže od godinu i po – u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne odgovaraju. Prema dosadašnjim policijskim saopštenjima, rasvijetljeno je devet slučajeva kriminalnih likvidacija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com