FIFA pokrenula postupak protiv Džake i Šaćirija, na udaru su još FSS i Krstajić! - Volim Podgoricu

FIFA pokrenula postupak protiv Džake i Šaćirija, na udaru su još FSS i Krstajić!

Švajcarski mediji prenose da je Svjetska kuća fudbala pokrenula postupak protiv Džerdana Šaćirija i Granita Džake, zbog ponašanja na meču protiv Srbije!

Oni su slavili golove simbolizujući albanskog orla, što je provociralo naše navijače i igrače, uz jasnu političku aluziju koju FIFA ne dozvoljava.

Švajcarska je u grupi E slavila sa 2:1 golovima igrača albanskog porijekla, koji su čak prekršili interni reprezentativni dogovor da ne slave uz albanske simbole, na čemu su čak i švajcarski mediji zamjerili.

Nakon meča, oni su se pravdali da to nije bilo upućeno Srbima, iako su znali šta može da izazove.

– Discplinska komisija FIFA pokrenula je postupak protiv švajvarskih igrača Granita Džake i Džerdana Šaćirija zbog ponašanja na meču između Srbije i Švajcarske. U jedno je otvoren i disciplinski postupak protiv FSS, zbog uvrijedljivih i političkih poruka navijača. Takođe, pokrenuta je istraga i protiv selektora Srbije Mladena Krstajića zbog izjava nakon utakmice – prenosi Blik.

Provocirali su Džaka i Šaćiri i na društvenim mrežama posle utakmice, Šaćiri na kopačkama nosi zastavu tzv. države Kosovo, a FSS je najavio kontru žalbom FIFA, prije svega na suđenje i arbitražu Njemca Feliksa Briha.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com