MLADEN KRSTAJIĆ: Sudiju bih poslao u HAG, pa da mu sude KAO ŠTO JE ON NAMA SUDIO! - Volim Podgoricu

MLADEN KRSTAJIĆ: Sudiju bih poslao u HAG, pa da mu sude KAO ŠTO JE ON NAMA SUDIO!

“Nek sad sude Brihu, dosta su presuđivali Srbima”, na slikovit način Krstajić je opisao bijes posle, kako je rekao, sudijske krađe u meču drugog kola Mundijala.

Samo jedan minut, famozni 90, bio je dovoljan da se uruši višemjesečna dobra atosfera u fudbalskoj reprezentaciji Srbije. Igrači, svi do jednog, ljuti su na sebe, ali i bjesni na sudije, posle poraza od Švajcarske u drugom kolu Svjetskog prvenstva.

Niko ne može da se pomiri s činjenicom da je Srbija do 52. minuta imala rezultat za osminu finala, a da je posle meča šanse za to svela na minimum.

Ako je išta dobro u ovoj situaciji, „orlovi“ nisu izgubili pobjednički mentalitet, čak i posle svega vjeruju da Brazil nije nepobjediv, a o tome je pričao i selektor Mladen Krstajić.

Kakva je noć iza vas?
– Atmosfera bi sigurno bila bolja da smo pobjedili, samim tim i noć. Iskren da budem malo sam spavao, što je sasvim normalno.

Možemo li utakmicu da posmatramo na dva načina – na sudijske odluke i našu igru?
– Što se tiče prvog poluvremena, možemo biti zadovoljni Dali smo gol na vreme, ali nažalost i promašili nekoliko zicera. U drugom poluvremenu sam imao utisak da smo hteli, ali da nismo mogli. Ne tražim alibi, bilo je faza gde smo bili loši, primili smo dva jeftina gola, ali definitivno je bilo uticaja sudija. Izgubili smo koncetraciju, a to je rival, šesta selekcija sveta, znala da iskoristi.

FOTO: DADO ĐILAS

Da li su igrači sami odlučili da se povuku ili ste vi to tražili od njih?
– Mogao sam da gledam sebe i da idem na bod, da kažem dosta su mi četiri boda u debitanskoj trenerskoj karijeri. Nisam hteo to, želeo sam pobedu i ne kajem se zbog izmena. Ipak, ja sam najodgovorniji za poraz, to je neminovno.

Koliko je suđenje tema u karantinu?
– Tema je kao u celoj Srbiji i svetu. Niko ne može da kaže da nismo pokradeni. Da sam u prilici, poslao bih sudiju u Hag, pa nek njemu sude, a ne samo Srbima da presuđuju.

Da li se Sergej bar malo postideo svog učinka u odnosu na ostale saigrače?
– Ne mogu d pričam u njihovo ime. Neki igrači su pod pritiskom, pa kao takvi daju manji doprinos. Ali nije bio nijedan igrač koji nije hteo da pruži maksimu.

FOTO: DADO ĐILAS

Stojković je posle utakmice plakao, kako su ostali igrači podneli poraz?
– Nikome nije svejedno. Nije lako.

Hoće li biti promena u timu?
– Biće sigurno, ne zato što je neko igrao loše ili dobro, već zato što igramo s Brazilom. Moramo se prilagoditi njihovom stilu igre. Kostarika je izdržala s njima 90 minuta, pa zašto nebismo i mi. Nije nemoguće da napravimo dobar rezultat.

Luka Milivojević je emotivno reagovao posle izmene, da li ste razgovarali s njim i kako je reagovao u tom razgovoru?
– Pričao sa s njim, imali smo sastanak. Svesno sam rizikovao i za to sam odgovoran. Ne zameram mu kako je reagovao, on je profesionalac i takve reakcije su logične s njgove srane.

Za kraj da li ostaje obećanje da ćete zapevati s mikrofonom ukoliko Srbija prođe u osminu finala?
– Vrlo rado, samo da se desi to – s osmehom je završio vrlo ozbiljnu konferenciju Mladen Krstajić.

 

mladen krstajić
MLADEN KRSTAJIĆFOTO: DADO ĐILAS

TOK KONFERENCIJE:

 

Hoće li biti izmene u sastavu i kako protiv Brazila?

“Sigiurno će biti promena u timu. Iz razloga što Brazil igra onako kako igra. Analizirali smo Brazil, videli ste da i oni pored perfektnih igrača imaju mana. Kostarika je primer, izdržala je do samog kraja”.

 

Stojke rekao da je plakao posle meča. Ostali?

“Nikom nije svejedno, nije nam lako, ne predajemo se, protiv Brazila da damo maksimu, bez obzira što je kandidat za osvajanje titule”.

 

Kod gola – kako je moguće da Tošić ostane sam, gde je bio Bane?

“Nikad neću kritikovati igrače. Bio sam odbrambeni, ali na toj poziciji se gledaju samo greške, sve dobre se zaboravljaju”.

 

Da možete da date karton sudiji, koji bi ste mu dali?

“Poslao bih ja njega u Hag. Da mu sude. Kao što je on nama sudio!”

 

Suđenje?

“Kao i u celoj Srbiji i u celom svetu. Činjenica je da smo pokradeni, ali alibi neću tražiti”.

 

Kakav je vaš utisak, tajnu da nam otkrijete, koliko je u bazi tema igra a koliko suđenje Briha?

“Sigurno da ostaje žal za nekim stvarima. Nismo igrali protiv autsajdera već protiv kvalitetne reprezentacije. Taj prvi gol je delo pada koncentracije. To su sekunde odlučivale”.

 

Da li je Sergej mogao da izađe?

“Možda nije bio na nivou, ali to su sad spekulacije. Imalo bi možda smisla, ali odluke se donose u datom trenutku”.

 

Da li se kajete što nismo čuvali bod?

“Nisam taj tip da gledam sebe. Bod nam ne bi značio”.

 

Kako povrtaiti ekipu?

Mi smo iskreni jedni prema drugima. Zajedno smo i u dobru i u zlu. Pričali smo, pričaćemo, čućemo svačije mišljenje, ali mi moramo da popravimo utisak na meču sa Brazilom…

 

Da li su igrači sami odlučili da se povuku i da čuvaju rezultat?

“Bilo je priča da sam neiskusan, da nije trebalo da dođem, ali ja sam takav kakav sam. Mogao sam da idem na bod, ali ne gledam sebe, smatram i sad da imammo kvalitet kao ekipa. Nije nam lako, ali ovih pet dana nam je činiti da zadržimo atmosferu. Da pokušamo sad ono što mnogi misle da je nemoguće, da pobedimo Brazil! Bilo bi bolje da smo pobedili, ali momci su svesni šta nam je činiti. Utakmica sa Brazilom odlučuje sve za dalji plasman. Brazil je velesila u fudbalu. Malo smo spavali, iskren da budem, razmišljali smo o porazu”, rekao je Krstajić.

 

Da li možemo utakmicu da posmatramo na dva načina Prvo – sudijske odluke i drugo – naša igra. Gde smo i šta smo mogli bolje da uradimo?

Što se tiče prvog poluvremena možemo da budemo zadovoljni. Švajcarska je takođe imala prilike, ali u prvom poluvremenu smo bili znatno bolji. U drugom poluvremenu, ne tražim alibi, ali svakakom smo imali lošijih trenutaka, uz to su i Švajcarski iskoristili naše slabosti. Primili smo jeftine golove, naročito drugi. Bilo je uticaja sudija, neke napade koje smo imali, bili su svirani kontrafaulovima u korist Švajcaraca. Najodgovorniji sam za poraz Srbije – rekao je selektor.

 

15.20 – Mladen Krstajić je stigao na konferenciju

 

Konferencija za novinare zakazana je za posle 15 časova, a na njoj će govoriti selektor Srbije Mladen Krstajić.

 

Da podsetimo, Orlovi su Kalinjingradu poveli golom Aleksandra Mitrovića u petom minutu, a onda je rival u drugom poluvremenu napravio preokret pogocima Granita Džake u 52. i Đerdana Šaćirija u 90.

 

Posle drugog kola na tabeli vode Brazil i Švajcarska sa po četiri boda, Srbija je ostala na tri, dok je Kostarika bez bodova.

 

Orlovi bi plasman u osminu finala obezbedili pobedom nad Brazilom u poslednjem kolu (27. jun), a mogu da prođu i sa remijem, ako Kostarika savlada Švajcarsku, s tim da moraju da imaju bolju ukupnu gol-razliku od Švajcarske.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com