Radulović uzeo otpremninu od Skupštine, ali i dalje prima 1.811 eura mjesečno - Volim Podgoricu

Radulović uzeo otpremninu od Skupštine, ali i dalje prima 1.811 eura mjesečno

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Branko Radulović i dalje prima platu u parlamentu iako je uzeo otpremninu za odlazak u penziju od Skupštine u iznosu od 1.170 eura.

Radulović je u decembru uzeo otpremninu, što je prijavio u svom imovinskom kartonu, ali prema platnim listama koje se redovno objavljuju na sajtu Skupštine, poslanik DF-a je u prvih pet mjeseci ove godine primio ukupno 9.055 eura, odnosno 1.811 eura mjesečno.

Iz Skupštine nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” kako je moguće da Radulović i dalje radi kao poslanik ukoliko je u decembru uzeo otpremninu za odlazak u penziju.

Prema Radulovićevom imovinskom kartonu, objavljenom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, on je prošle godine, od septembra od fonda PIO dobio 2.711 eura, odnosno 677 eura mjesečno. Poslanici u parlamentu koji ne obavljaju svoj posao profesionalno, odnosno, pored funkcije predstavnika u parlamentu imaju drugi posao, ili su u penziji, od Skupštine ne primaju punu platu, već samo razliku između zarade koju bi primao da profesionalno obavlja poslaničku funkciju i zarade koju ostvaruje u radnom odnosu ili penziji. Ipak, na sajtu parlamenta, u dijelu gdje se objavljuju plate svih poslanika, stoji da je Radulović i od decembra zarađivao 1.811 eura mjesečno. Veće plate od Radulovića u ovom sazivu parlamenta imaju samo poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) Marija Ćatović koja mjesečno zarađuje 1.881 euro i Branko Čavor čija je mjesečna plata 1.838 eura.

Radulović je u imovinskom kartonu, između ostalog, prijavio i mjesečni prihod od 3.000 eura na osnovu rentiranja kuće, kao i zaradu sa Univerziteta Crne Gore gdje radi kao redovni profesor, od 324 eura mjesečno.

Radulović je, prema monitoringu parlamenta, koje je sprovodila Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) trenutno najaktivniji poslanik u Skupštini Crne Gore. On juče nije odgovorio na poziv i na SMS “Vijesti” sa pitanjem da li, iako je uzeo otpremninu za odlazak u penziju, u parlamentu i dalje prima punu platu i da li pored plate prima i penziju.

Knežević nije primao platu dok je bio u zatvoru

Poslanik DF-a Milan Knežević, koji je nedavno izašao na slobodu sa izdržavanja četvoromjesečne zatvorske kazne, u aprilu i maju, nije primao platu.

U platnoj listi objavljenoj na sajtu parlamenta navodi se da je Knežević za ta dva mjeseca primio nula eura, uz napomenu da je u pitanju mirovanje prava i obaveza na radu i po osnovu rada.

 Plate prima pet bivših poslanika

Platu po prestanku funkcije još uvijek prima pet bivših poslanika Skupštine Crne Gore. To pravo još uvijek koriste bivši poslanici DPS-a Husnija Šabović koji mjesečno iz budžeta dobija 1.505 eura, Maida Bešlić koja prima 1.692 eura i Vuk Roćen koji dobija 1.744 eura. Plate po prestanku funkcije primaju i bivši poslanik DF-a Radojica Živković i bivši poslanik Socijalističke narodne partije, zatim Demokrata, Velizar Kaluđerović. Skupština plaća i sedam savjetnika predsjednika parlamenta Ivana Brajovića, te tri savjetnika potpredsjednika parlamenta Gencija Nimanbegua i Branimira Gvozdenovića.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com