Bajaga pojedine hitove napisao inspirisan Miloševićem - Volim Podgoricu

Bajaga pojedine hitove napisao inspirisan Miloševićem 

Momčilo Bajagić Bajaga, kazao je da su pojedine njegove pjesme nastale inspirisane pokojnim predsjednikom Savezne republiek Jugoslavije, Slobodanom Miloševićem, odnosno vremenom koje je zavladalo kada je on postao predsjednik.

Pojedini stihovi nastali su, kaže Bajaga, i kada je narod počeo da se buni i diže protiv Miloševića.

“U pjesmi ‘Rimljani’ se govori da se mijenja vrijeme i da ovo što je bilo polako nestaje. Mijenja se zemlja, pametni odlaze, a dolaze oni primitivniji. ‘Sve je više varvara, a sve je manje Rimljana’ jer počelo je sve da se mijenja, ojačavaju narodnjaci. To je sve uoči dolaska Slobodana Miloševića”, ispričao je Bajaga.

On je kazao i kako je igrom slučaja bio “neposredni svjedok” takozvane “jogurt revolucije” u Novom Sadu.

“A kad je Sloba dolazio na vlast, kad je bila ona čuvena ‘jogurt revolucija’, mi smo tada u Novom Sadu snimali album ‘Prodavnica tajni’. Radili smo u Studiju M koji je nekoliko metara od zgrade pokrajinske vlade. Snimali smo pjesmu ‘Ruski voz’, tihu pjesmu, nema bubnjeva, ja pjevam tiho i svaka buka smeta. Saša Habić, naš producent koji ima nenormalan sluh, kaže u jednom trenutku: “Imamo neki šum sve vrijeme.” Mi gledamo, osluškujemo i nema ničega. I neko se sjetio i otvorio prozor, a dolje hiljade ljudi bacaju jogurt i viču. To je bilo prvi put da direktno vidim to Miloševićevo događanje naroda. Čekali smo da se raziđu da bismo nastavili snimanje. Tada sam napravio tekst za pjesmu ‘Verujem, ne verujem’: ‘Noć, noć, totalni je mrak i ništa se ne vidi u tami…'”

Nedjeljnik.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com