Gostovanje Norberta Geštrajna u KIC-u „Budo Tomović“ - Volim Podgoricu

Gostovanje Norberta Geštrajna u KIC-u „Budo Tomović“

U Podgorici će, u okviru redovnog programa KIC-a “Budo Tomović”, u utorak, 26.juna gostovati poznati austrijski pisac Norbert Geštrajn i predstaviti svoj roman “Neko” koji je nedavno objavljen u izdanju Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja.

O romanu će sa autorom razgovarati teoretičarka književnosti Jelena Knežević koja je knjigu prevela na crnogorski jezik, a u razgovoru će učestvovati i spisateljica Dragana Tripković kao predstavnik izdavača, uz konsekutivno prevođenje Srećka Rakočevića.

Veče će se održati u sali DODEST, od 20 sati.

Gostovanje Norberta Geštrajna KIC “Budo Tomović” organizuje u saradnji sa Humboltovim društvom za crnogorsko-njemačku saradnju. Objavljivanje romana „Neko“ pomoglo je Ministarstvo kulture Crne Gore i književna i prevodilačka mreža TRADUKI.

Norbert Geštrajn (Norbert Gstrein, 1961), austrijski pisac, rođen u Tirolu, živi u Hamburgu i objavljuje u Njemačkoj. U književni svijet ušao je kraćim proznim ostvarenjima u kojima iz različitih perspektiva osvjetljava probleme provincijalnog života i mentaliteta (Neko, Komercijalni savjetnik), da bi kasnije slavu stekao romanima koji problematizuju pripovijedanje, a čija se priča djelimično odvija na fonu sukoba u kriznim okolnostima savremenog svijeta: na Kosovu (Zanat ubijanja), u ratnoj i poslijeratnoj Hrvatskoj (Zima na jugu), u Izraelu i Palestini (U slobodnom svijetu). Njegov najnoviji roman (Godine koje dolaze) objavljen je u februaru 2018.

Nakon promocije autor će potpisivati knjige.

1 komentar

  1. It’s not that I want to copy your web page, but I really like the style and design. Could you let me know which design are you using? Or was it especially designed?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com